12 gyermekdarabot tűz műsorra a tatabányai színház

Szeptembertől 9 meghívott és 3 koprodukcióban készülő gyermekdarabot mutat be a Jászai Mari Színház.

Crespo Rodrigo tájékoztatása szerint gyerekdarabjaik közül ősbemutatónak számít Szabó Borbála Vicces, királykisasszony? című mesejátéka.


Az évadban hat saját produkcióban színpadra állított, felnőtteknek szánt művet játszanak, közülük elsőként a Godspell lesz látható - Esztergomban már július elején bemutatják, majd onnan érkezik az előadás Tatabányára szeptember végén.

 

Jaszai Mari Szinhaz Nephaz

 

A repertoárban szerepel többek között Moliere Tartuffe-je, Arthur Miller A salemi boszorkányok című drámája, Háy János Házasságon innen és túl című alkotása, melynek műfaját a szerző családi körként jelölte meg.


A színház felnőtt, nyugdíjas, ifjúsági és gyermek bérletes rendszere a következő évadban változatlan marad. A nagy érdeklődésre való tekintettel vasárnap 17 órai kezdéssel is indítanak bérletes előadásokat.


Az igazgató elmondta, hogy a most záruló szezonban Tatabányán 242 előadást tartottak, amelyeket 42 700 néző tekintett meg. A gyerek bérletesek száma 15 százalékkal, a felnőtt bérletes nézők száma 8 százalékkal növekedett.


2014 decemberében a színház új weboldala különdíjat nyert a Magyar Marketing Szövetség országos versenyén.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása