A Kolozsvári Rádió koncerttermében vendégszerepel a marosvásárhelyi társulat

A Kolozsvári Rádió koncerttermében vendégszerepel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kincses Réka és Alina Nelega rendezésében bemutatott Double Bind című előadása május 17-én.

 

A Liviu Rebreanu Társulat és a Tompa Miklós Társulat együttműködésében született produkció premierjét 2014. december 6-án tartották.

 

Tizenegy színész – románok és magyarok – találkoznak a Double Bind darabban, és beszélnek az önazonosságról és a kisebbségről, a nacionalizmusról és individualizmusról, az európaiságról és a regionalizmusról. Tizenegy színész mutatja be a világot, úgy, ahogy látja, a többségtől a kisebbség felé tartva, és viszont.

 

doublebind

 

Az előadás Kolozsváron 2015. május 17-én, vasárnap 17.30 és 20.00 órától tekinthető meg a Kolozsvári Rádió koncerttermében.

Jegyek elővételben válthatók a biletmaster.ro, az előadás napján a helyszínen, jegyek foglalhatók a spectator@teatrunational.ro-n.

 

Szereplők: Monica Ristea, Berekméri Katalin, Elena Purea, Pál Emőke, Laura Mihalache, Csíki Szabolcs, Andrei Alexandru Chiran, Barabási Tivadar, Claudiu Banciu, Bartha László Zsolt, Cristian Iorga. Zene: Ada Milea, fordítás: Kacsó Judit-Andrea és Florentina Váry.

 

Román és magyar nyelven játszott, kölcsönösen feliratozott előadás.

 

A Double Bind a marosvásárhelyi Ariel Színházzal együttműködésben jött létre.

 

Forrás: Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

 

süti beállítások módosítása