Kézfogó - A homofóbia ellen szervez flashmobot a Stereo Akt

A Stereo Akt több állomásos művészeti kampányának része a Kézfogó című flashmob, melyet május 17-én, a homofóbia ellenes világnapon Budapest belvárosában rendeznek meg több száz önkéntes civil részvételével.

 

A Stereo Akt ajánlója:

 

Két mosolygó ember halad el melletted kézen fogva, az utcán szembejön egy átlagos pár. Meglepődsz? Dehogy, tán még vissza is mosolyogsz rájuk. És ha két férfi, vagy két nő alkotja ezt a párt, ugyanilyen őszinte a mosolyod? Most kiderül.

 

A Boross Martin vezetésével működő Stereo Akt színházi produkciós műhely ezúttal egy több állomásos művészeti kampányt szervez Szemtől szembe címmel, amelyet az előbújás, illetve az LMB jogok melletti kiállás ösztönzéseként hirdettek meg. A kampány fő eseménye a Kézfogó című flashmob, melyet május 17-én, a homofóbia ellenes világnapon Budapest belvárosában rendeznek meg több száz önkéntes civil részvételével.

 

kezfogo

 

A találkozóra és eligazításra 18:30-tól kerül sor az Ankertben (Paulay Ede u. 33.) A flashmob a környékbeli utcákon zajlik, kb. 20 perc leforgása alatt. A flashmob után buli az Ankertben 20 órától.

 

Május 14-én 19 órától Hány szerelmet bír el az aszfalt? Nyilvánosság és az LMBTQ-emberek jogai címmel tartanak beszélgetést a Queerparty, a Kettős mérce, a Stereo Akt, az Auróra és a Pimpikeimpike szervezésében az Aurórában (Auróra u. 11.)

 

 

A film üzenete, hogy csak akkor élhetjük meg saját szabadságunkat és önazonosságunkat, ha minél többen véget vetnek a kellemetlen bujkálásnak, ha minél többen vállalják nyilvánosan is szerelmüket, nemi identitásukat. Ezt senki nem teszi meg az egyén helyett, magától nem történik meg a változás. Ugyanakkora többségi társadalomnak is feladata, hogy a magukat felvállalni kívánó LMB emberekkel szolidaritást vállaljon.

 

Célunk, hogy a homofóbiát, kirekesztést é megkülönböztetést elutasító; toleráns és befogadó, jogokért aktívan kiálló attitűdöket követendő példaként mutassuk be, amely azt üzeni a társadalomnak, hogy az emberi jogok melletti harc nemcsak a mindenkori elnyomottak, hanem mindenki közös felelőssége.

 

Eddigi csatlakozó szervezetek:

Háttér Társaság, Artemisszió Alapítvány, Kettős Mérce, Labrisz Leszbikus Egyesület, A Város Mindenkié, Auróra, Társaság a Szabadságjogokért, TransvanillaTransznemű Egyesület, Budapest Pride, Tilos Rádió.

 

A kampány a Norvég Civil Akciópályázatának keretében valósulhat meg.

 

Forrás: Stereo Akt 

 

 

süti beállítások módosítása