Pályakezdők jelentkezését várják román-magyar műfordítói műhelyre

Pályakezdők jelentkezését várják arra a román-magyar műfordítói műhelyre, amelyet a romániai Mogosaian szervez a Balassi Intézet bukaresti központja és a Román Kulturális Intézet.

A két ország kulturális intézete június 22. és 26. között szervezi meg a műfordítói műhelyt, együttműködve a Palatele Brancoveneseti Kulturális Központtal. A jelentkezéseket június 1-ig várják - közölte hétfőn a Balassi Intézet bukaresti központja.

 

muford

Fotó: muforditas.bloglap.hu


Az ötnapos műhelyen a résztvevők gyakorlati képzést kapnak, illetve találkozhatnak szerzőkkel, szerkesztőkkel, irodalomkritikusokkal. A műhely célja, hogy a résztvevők elmélyítsék szakmai tudásukat, és jártasságra tegyenek szert a kortárs román irodalomban. A szeminárium munkáját Demény Péter író, műfordító irányítja. Az ott készült fordítások egy részének publikációs lehetőséget biztosítanak a szervezők.


A jelentkezőknek az irodalmi szövegek értő olvasásához, és a kétnyelvű műhelymunkán való hatékony kommunikáció érdekében kiváló magyar és román nyelvtudással kell rendelkezniük. Szakirányú végzettség és publikáció nem feltétel.


A szervezők június 10-én hirdetik ki a nyertes pályázók névsorát.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása