"Nem állapotszínjátszás megy" - Készül a Sirály az Átriumban

Már javában zajlanak Csehov: Sirály című darabjának próbái, az előadás bemutatója az Átrium Film-Színházban május 31-én kerül a nagyközönség elé. A Kultúrbrigáddal közös produkció kapcsán László Zsolt és Derzsi János mesélt röviden arról, milyen a fiatalokkal dolgozni.

 

Az Átrium ajánlója:

 

A premierre már minden jegy elkelt – ami nem csoda, hiszen az orosz drámairodalom klasszikusa kitűnő szereposztásban készül: egy színpadon láthatják a nézők Oszvald Marikát, László Zsoltot, Kaszás Gergőt, Derzsi Jánost, Trokán Nórát, Porogi Ádámot, Mihályfi Balázst, Orosz Ákost, Parti Nórát és Szilágyi Csengét –, de júniusban is látható lesz többször az előadás.

 

Siraly - proba - Laszlo Zsolt Feher Balazs Beno

László Zsolt és Fehér Balázs Benő (fotó: Mészáros Csaba)

 

László Zsolt, aki Dorn doktort játssza az előadásban, az egyik próba szünetében azt meséli, pont a színészek névsora volt számára izgalmas a felkérésben. „Annyira különböző emberek gyűltek itt össze, akiknek a legnagyobb részével ráadásul még nem is dolgoztam. Azt hiszem, számomra más nem is vonzó egy munkára való felkérésben, csak az, hogy milyen emberekkel találkozom. Jó, ezen kívül persze a világhír is motivál, de viccet félretéve: nagyon vonz az Átrium Film-Színház, mint hely. Nem a legjobb szó erre, de afféle kulthely lett. Kívülről nagyon bírom, bent meg még nem voltam – mármint még nem játszottam az Átriumban. A Kultúrbrigád képviselte szellemiség és műhely, ezen a helyen: számomra nagyon szimpatikus, a Sirály egy remek lehetőség volt, hogy bekerülhessek ebbe a nagyszerű társaságba” - mondta a színész.

 

Siraly - Laszlo Zsolt

Fotó: Mészáros Csaba

 

Az Arkagyina testvérét, Szorint játszó Derzsi Jánost is a kíváncsiság motiválta. „Először László Zsolt említette, hogy a csapat tele van fiatalokkal – már elég öreg ember vagyok, régen találkoztam fiatalokkal, kíváncsi voltam, bevallom, kíváncsi ember vagyok. Úgy emlékszem, épp sétáltam valahol, amikor a rendező, Fehér Balázs Benő megkérdezett, jönnék-e Szorint játszani. Mondtam, hogy jó, akkor szondázzuk meg egymást: én a fiatalokat, ők meg engem. Lássuk, uramisten, mire jutunk együtt. Aztán megnéztem Benőnek az egyetemen, Boris Vian: Tajtékos napok című regényéből készített előadását – hú, az baromi jó volt! Meggyőzött. Beindította a fantáziámat. A kíváncsiság, a vágy meg az akarat, hogy csináljuk, azóta is élénken bennem van. Jó néha kimozdulni, mást csinálni, más emberekkel találkozni. Próba közben többször rájuk csodálkozom: annyira tehetségesek, energiadúsak, és ez nagyon jó, hihetetlenül élvezem. Egy Csehovba úgy jönnek be, hogy mindenkinek van energiája, szándéka – ez valami különleges dolog! Nem állapotszínjátszás megy, hanem erős akaratok csapnak össze, jobban mondva monomániák mennek el egymás mellett, az egészről gondolnak valamit, tele van akcióval. Ez engem lenyűgöz, nagyon szeretem. Örömmel próbálom megtalálni a helyemet benne” - mesélte Derzsi János.

 

Siraly - Derzsi Janos

Fotó: Mészáros Csaba

 

A próbáról képekben:

Fotók: Mészáros Csaba

 

siraly1

 

siraly8

 

siraly9

 

siraly2

 

siraly10

 

siraly11

 

siraly3

 

siraly12

 

siraly13

 

siraly6

 

siraly15

 

siraly14

 

siraly7

 

siraly16

 

siraly17

 

siraly4

 


A Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház bemutatja:

Csehov: SIRÁLY
színház két részben

 

Szereplők:

Oszvald Marika, Porogi Ádám, Trokán Nóra, Kaszás Gergő, László Zsolt,

Derzsi János, Mihályfi Balázs, Parti Nóra, Szilágyi Csenge, Orosz Ákos


Dramaturg és szövegkönyv: Fekete Ádám

Zene: Keresztes Gábor

Díszlet: Szalai Sára

Jelmez: Izsák Lili

Makeup: Vég Attila

Maszk- és szobortervező: Keresztes Zsófia

Segédrendező: Nyulassy Attila

Produkciós menedzser: Zsedényi Balázs

Produkciós vezető: Ugrai István
Rendező: Fehér Balázs Benő

 

Bemutató:

2015. május 31. Átrium Film-Színház

 

 

süti beállítások módosítása