Politikai szaktanácsadást tart a Tünet Együttes

POPI (politikai piknik) címmel pozitív politikai szaktanácsadást tart a Tünet Együttes az Európa Pontban május 26-án


A Tünet Együttes tagjai, Furulyás Dóra, Szász Dániel, Gőz István a korábban a társulathoz csatlakozott Czakó Mátéval, Valcz Péterrel és az elsőként a csapattal próbáló Lakos Fannival kiegészülve tartják első politikai szaktanácsadásukat az Európa Pontban május 26-án. (Az eredetileg 15-ére tervezett eseményt a várhható eső miatt halasztották el.

 

tunet

 

Az Együttes POPI című performanszának elsődleges célja, hogy a hazánkban élő politikai szemléletet pozitív irányba mozdítsa. Az improvizációt sem nélkülöző, egyedi Tünet produkció Valcz Péter ötlete és tervei alapján készül.


Ha a szülő a politikusának túl sokat mondja, hogy "rossz vagy", akkor a gyermek politikus lelke önbeteljesítő módon a rosszaságra fog ráhangolódni. Ebben a korban a legfontosabb, hogy kiszámítható és állandó értékrendet kapjon a kicsi, hogy a "bármit megtehetek" érzés helyett a felelősségvállalás motiválja.

 

A részvételi demokrácia világszerte nehéz időszakban van, a Tünet Együttes előadása éppen ezekre a problémákra próbál megoldást keresni a színház és meglévő jó példák és politikus "hősök" segítségével.

 

Forrás: Tünet Együttes

 

 

süti beállítások módosítása