"Egészségtelen, amit színészek éveken keresztül csinálnak" - Kálid Artúrt kérdezték

Kálid Artúrt a Dívány.hu kérdezte.

Annak kapcsán, hogy Jurányiban a Zs-kategória, önfeledt zsidózás revüvel című darabban messiást (is) játszik, elmondta: “Furcsa érzés messiást játszani, mert volt egy messiástudatos korszaka az életemnek még a főiskolán, ami nyilván abból adódott, hogy az egész helyzet nagyon új volt. Mivel állami gondozásból kerültem a főiskolára, (...) megszoktam, hogy védekezem a környezetem ellen. (...) Ültem fent az ágyon, olvasgattam és akkor nagyjából békén hagytak. A főiskolán ezzel szemben a legkülönbözőbb emberek találtak meg a problémáikkal, én meg jó befogadónak bizonyultam, mert tudtam olyat mondani, amitől esetleg jobb kedve lett az illetőnek. Ekkor rájöttem, hogy képes vagyok adni” – fogalmazott Kálid Artúr.

 

artur

Kálid Artúr Fotó: Szécsi István / Dívány

 

 

A színész arról is beszélt, hogy még nincs szerződése a jövő évadra. “Mindig lesz és mindig volt valahogy. Ebben a szakmában nem szabad mindenáron akarni, és akkor jól lehet csinálni a dolgunkat. Nem azon múlik az élet, hogy bemész-e másnap próbálni vagy sem. Legfeljebb bemész két hónap múlva. Hál'istennek annyira szabadnak érzem magam, hogy ne rágódjak azon, hogy mennyi munkám van, szabadnak érzem magam. Miskolcra például nagyon hosszan vezetett az utam. Már szó volt arról, hogy ott fogok játszani, de három előadásra kellett volna leszerződnöm és ezt elképzelhetetlennek tartottam, hiszen a család meg a szinkron Budapesthez köt. Most novemberben végül mégis megállapodtunk abban, hogy két szerepet fogok játszani, aztán bekerültem a Robin Hood-ba. Megismerhettem a miskolci létezést, ami egyáltalán nem könnyű. Próba után nincs más lehetőség, csak bemegyek a színészházba és nézem a plafont. Ez eleinte deprimáló volt, de idővel kialakult az életritmusom” – mesélte Kálid Artúr, aki a jövő évadtól nem tartozik a miskolci színházhoz. 

 

“Többször voltam szabadúszó és mindig kaptam lehetőségeket. Most is lesz munkám, még hétpecsétes titok, hogy mi, de rögtön azután megtalált, hogy kiderült, nem maradok a következő évadban Miskolcon" - tette hozzá.

 

"Csodálkozni szoktak, amikor azt mondom, hogy én általában nem akarok kettőnél többet próbálni egy évadban. Egészségtelen, abnormális, amit színészek éveken keresztül csinálnak. A Bárkában öt előadást mutattunk be évente. Ez nekem soknak bizonyult. (...) Ha nincs feltöltődés, az senkinek sem jó. Persze van olyan is, aki csak úgy tud létezni, hogy folyamatosan nyomja, de elgondolkodtató, hogy vajon valóban csak színházból állna az élet? Nézzének hülyének, de nekem mérhetetlen nagy örömet adott például, hogy az elmúlt hétvégén megmetszhettem a szőlőt a kertben!” – számolt be a színész.

 

A teljes interjút itt olvashatják.

 

süti beállítások módosítása