Erdélyi turnéra indul a Közép-Európa Táncszínház

Immár szokásos tavaszi erdélyi turnéjára indul a Közép-Európa Táncszínház, amelynek időpontját ez alkalommal a vendéglátó helyszínek táncfesztiváljaihoz igazították.

Gyergyószentmiklóson a Figura Stúdió Színház dance.movement.theater mozgásszínházi fesztiválján, Marosvásárhelyen A tánc hetén, Nagyváradon pedig az Infinite Dance Festival programjában szerepel a KET két darabja.

 

A Horda és a Vándornaplók című előadások mellett a társulat a D.E.E.P. (Dance to Everyone Education Program) oktatási program keretében táncoktatást is tart mindegyik helyszínen; színészeknek, táncosoknak vagy éppen érdeklődő amatőröknek.

 

A 2014-es turnén Bazsó Zsombor útifilmet forgatott:

 

 

A Horda c. előadásról:

 

A társulat repertoárjának e meghatározó darabja az egyetlen Lajkó Félix-zenére készült egész estés táncelőadás a zeneszerző nyolc zenei tételére épül, melyek más-más ihletettséggel mesélnek rólunk; a kenyérharcról, a bizalom megszületéséről, a pillangó röptéről, a természettől eltávolodott egyén lemoshatatlan városi mocskáról, a hatalom extatikus gyönyöréről, a haragról, a pusztító és tehetetlen dühről, a megértésről, az elfogadásról, a családról, a közösségről.

 

A címben szereplő horda szó többféleképpen értelmezhető. Egyrészt azon emberek kis közössége, akik az élet élhetőségéért csoportokat alakítanak ki, másrészt az a pusztító emberhorda, akik valamilyen megfogalmazhatatlan késztetést követve lerombolják saját életterüket. 

A Horda Kun Attila első koreográfiája a Közép-Európa Táncszínház művészeivel.

 

horda Dusa Gabor fotoja 1

 

A Vándornaplók c. előadásról:

 

Vándornaplók című produkció két része – Mészáros Máté és Kun Attila alkotása – külföldi társulatoknál tapasztalatot szerzett koreográfusok vallomása útkeresésről, alkalmazkodásról, az otthonon kívüli létezésről. Kun Attila, a Közép-Európa Táncszínház művészeti vezetője, a világhírű londoni Rambert Dance Company, majd később a svájci Ballet Basel szólistája volt. Mészáros Máté jelenleg a világhírű belga fizikai színház, az Ultima Vez társulat tagja.

Kun Attila: Peregrinus

Mészáros Máté: Fejem most tenyerembe hajtom

 

Közép-Európa Táncszínház táncművészei:

Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Jakab Zsanett, Palcsó Nóra, Frigy Ádám, Ivanov Gábor, Kovács Péter, Mádi László

 

Útiterv

május 16. Horda – Gyergyószentmiklós

május 17. Vándornaplók – Gyergyószentmiklós

május  19. Horda – Marosvásárhely

május 20. Vándornaplók – Marosvásárhely

május  22. Horda – Nagyvárad

 

 

süti beállítások módosítása