Ismét magyar színész szerepel az Avignoni Fesztiválon

Ismét magyar színész szerepel a világ legnagyobb színházi seregszemléjén, az Avignoni Fesztiválon.

Goztola Krisztina egy kétszereplős drámában játszik, ami a nők elleni erőszak és az abortusz kérdését feszegeti.

 

Goztola Krisztina foto Kaszas Bence
fotó: Kaszás Bence
 
A próbák június 2-án kezdődnek Párizsban, a darab bemutatója július 5-én lesz.
 
Goztola Krisztina a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés osztályában végzett. Számos zenés főszerep eljátszása után Londonba ment ki filmszínészetet tanulni. Innen utazott tovább New Yorkba és Los Angelesbe. Kisfilmek után egy amerikai sorozatban (Pain Killer Jane) kapott lehetőséget. A magyar közönség olyan magyar sorozatokban találkozhatott a nevével, mint az Életképek, a Hacktion, vagy aTűzvonalban
 

Itthon legutóbb Balázsovits Lajos rendezésébena Játékszínben Lukács Sándorral játszott a Miért nem marad reggelire? kétszemélyes vígjátékban, illetve Dóczy Péter rendezte Paul Claudel drámájában kapta meg az egyik női főszerepet. Külföldön nemrégiben az olasz Chi pensa a me?, a francia Les histoires de Phil Darwin illetve, egy spanyol Las aventuras del capitán Alatriste című filmben forgatott. 

 

Az angol nyelvű darabok után (A salemi boszorkányok, A mi kis városunk, Kiss Me Kate) most francia nyelven is bemutatkozik Vasiliki Georgikopoulou görög származású színésznő oldalán egy kétszemélyes drámában. A mű rendezője Bea Gerzsenyi. A darab címe Du Sexe De La Femme Comme Champ De Bataille, szerzője Matei Vişniec, aki az egyik legtöbbet játszott francia színpadi szerző. Darabjait a magyar közönség a kolozsvári és szabadkai magyar színházakban láthatta. 

 

A darab bemutatója a fesztivál második napján, július 5-én lesz, ezt követően a zárónapig, július 26-ig minden nap előadják. 

 

 

 

süti beállítások módosítása