Benkó Bence és Fábián Péter pécsi előadása Budapestre érkezik

Benkó Bence és Fábián Péter, a K2 Színház alapítóinak pécsi rendezése a Bálint Házba érkezik.

"Az előadás friss, önreflexív, az alkotók generációjának saját tapasztalatából is építkező produkció. (...) Alapkérdéseket feszeget: az előadóknak egyet kell-e érteniük a szerepükkel, kell-e, hogy véleményük legyen róla, s hogy valójában már a jelenlétük állásfoglalás..."
Gilbert Edit, Jelenkor

 

 

Május 23-án 20 órakor a Bálint Házban (1065, Budapest Révay utca 16.) vendégszerepel a Janus Egyetemi Színház Elszakadóban – tudósítás egy MOZGÓ VILÁG-ról című előadása.

 

Jesz Elszakadoban 1

 

Ajánló a darab elé:

 

Mi történik, ha a hatalom lecseréli egy fontos folyóirat főszerkesztőjét? 1983 szeptemberében leváltják a "szabadság kis köreiként" számon tartott orgánum, a Mozgó Világ főszerkesztőjét, amit a korszakban példátlan szolidaritási hullám követ: a teljes szerkesztőség lemond, a lapot számos szerző bojkottálja, akad, aki mind a mai napig. Mindeközben persze a bojkott részvevőinek fogalmuk sincs, meddig áll még fenn a rendszer.

 

Janus Egyetemi Színház (JESZ) színészei és a K2 Színház rendezői, Benkó Bence és Fábián Péter a nyolcvanas évek legendás irodalmi-politikai afférja alapján gondolják végig a szólásszabadság, a hatalommal szembeni konfliktus vállalásának lehetőségeit akkor és most. Az Elszakadóban a Bálint Ház 20. Savuotjának nyitóelőadása.

 

Játsszák: Cserdi Zsolt, Ágoston Gáspár, Horváth Marin, Gácsik Dénes Frigyes, Kecskés Alexisz,Szabó Márk József, Zakariás Máté, Stranyovszky Zsófia, Kocsis Viktória, Halász Bianka, Mohay Réka, Szegedi Edit Anna
Díszlet-jelmez: Pignitzky Ádám
Stáb: Regényi Gábor, Tolnay Donát, Varga Vivien
RendezteBenkó Bence és Fábián Péter

 

Jesz Elszakadoban 2

 

Beszélgetést is tartanak:

 

AZ ELŐADÁS ELŐTT 18:30-tól NÉMETH GYÖRGY – A MOZGÓ VILÁG TÖRTÉNETE 1971-1983 c. KÖTET SZERZŐJE - BESZÉLGET A "RÉGI" MOZGÓ VILÁG SZERKESZTŐIVEL. (Alexa Károly: a szépprózai rovat vezetője, 1978-1981; felelősszerkesztő-helyettes, 1979-1980; főszerkesztő-helyettes, 1980-1981; az irodalmi rovat vezetője, 1981-1983; Berkovits György: a szociográfiai rovat vezetője, 1975-1983; Mányoki Endre: a krónika és a programrovat vezetője, 1980-1981; a vers- és a figyelő rovat vezetője, 1981-1983.)

 

 

A RÉSZVÉTEL INGYENES,DE  REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT. Regisztrálni a www.balinthazhu/savuot oldalon lehet.

 

süti beállítások módosítása