Point of You - Réti Anna és Ricardo Machado párosa a Trafóban

Egy portugál és egy magyar táncos, Ricardo Machado és Réti Anna azt táncolja el nekünk, mennyire különbözően láthatjuk egymást és a világot. 

  

IMG 2699

fotók: Borovi Dániel

 A Trafó ajánlója:

 

A Point of You olyan érzékeny és játékos látlelet az emberi kapcsolatokról, amely meghitt térré alakítja a színháztermet. Esetleges találkozások láncreakciója bomlik ki a színen, a szereplők pedig úgy mutatják meg különböző oldalaikat, mintha kaleidoszkópba néznénk.

 

IMG 6531

 

Egyszerű és elgondolkodtató előadás a Point of You, mégis a buldózer erejével hat.  Mondd ki sokszor és megérted: pointofyoupointofyoupointofyoupointofviewpointofmepointofmepointofyou.

 

 

Az alkotókról:

 

A két alkotó 2011-ben Belgiumban, Karine Ponties darabjában dolgozott együtt először, tavaly pedig Ricardo szerepelt a Trafóban bemutatott Ego Trip című előadásban, mely Réti Anna és Ido Batash (IL) közös koreográfiája. Az új előadás Ricardo Machado és Réti Anna első olyan közös alkotása, melyben mindketten alkotóként és előadóként vesznek részt.

 

Játszanak és közben igazságról, kapcsolatokról, megértésről vallanak. Azokat a párhuzamos valóságaikat látjuk, amelyekkel elgondolkoztatnak bennünket elfogadásról és eltávolodásról. Az eszközök sora az optikai játékoktól kezdve egészen a szöveges betétekig ível; a két előadó pedig ezerféleképpen mutatja meg, hogyan is lehet értelmezni a világot. Érzéki és felszabadult jelenetek sorozata, optikai játékok filozófiával megspékelve.

 

IMG 6592

 

Réti Anna Hollandiában tanult, több neves koreográfussal dolgozott együtt külföldön. Magyarországra visszatérve szabadúszóként együtt dolgozott többet közt Szabó Rékával, Bodó Viktorral, Goda Gáborral. 2005 óta készít saját koreográfiákat, melyek több itthoni és nemzetközi díjban és elismerésben is részesültek. Többek közt 2006-ban a Nemzetközi Szóló-Táncszínházi Fesztiválon Stuttgartban első díjat kapott az Inside out című darabja,  mely szintén első díjat kapott a hazai Szóló-Duó fesztiválon 2006-ban. 2007-ben és 2012 ben pedig Lábán Rudolf Díjban részesült Lélek pulóver nélkül majd pedig Vis-a-vis találkozások A-val című produkcióiért.

 

IMG 2319

 

Én, te, ő, mi, ti, ők

Réti Anna - Ricardo Machado: Point of You
2015.05.29-30. (péntek/szombat) 20.30 óra
Trafó Kortárs Művészetek Háza

PREMIER

 

Az előadás a SÍN Kulturális Központ és a DNA támogatásával jöhetett létre.

 

Alkotók, előadók: Ricardo Machado, Réti Anna

Dramaturg: Debreczeni Márton

Fény: Nagy Zoltán

Zene: The Atomic Eggs

Tér: Körmendy Pál

Fotó: Borovi Dániel

Kosztüm: The Atomic Eggs

Produkciós vezető: Trifonov Dóra

Produkciós partner: Jelenlét Színház

Producer: SÍN Kulturális Központ

Kapcsolódó weboldalak

www.retianna.hu
www.sinarts.org
http://trafo.hu/hu-HU/pointofyou

 

süti beállítások módosítása