Szerdán indul A Tánc Fesztiválja Veszprémben

Jövő szerdán kezdődik A Tánc Fesztiválja Veszprémben, a négynapos kortárs fesztiválon nyolc színházi produkció mutatkozik be.

 

Krámer György koreográfus elmondta, hogy a 17. alkalommal megrendezett programsorozat keretében a kortárs táncművészet legnívósabb előadásait láthatja a közönség. Hozzátette: a fesztivál kiemelt célja az ifjúság nevelése, ezért a diákok számára két interaktív, beavató táncszínházi előadást is kínálnak: ezek a Juhász Kata Társulat Bemelegítés című produkciója, valamint a Horda 2 című előadás, amely a Nemzeti Táncszínház, a Káva Kulturális Műhely és a Közép-Európa Táncszínház együttműködésében készült.


Krámer György úgy fogalmazott, hogy a fesztivál nagy érdeme, hogy a világjáró művészek "helybe jönnek".

 

a vagy villamosa futar erno2

Lőrinc Katalin a Tellabor a vágy villamosa c. előadásában (fotó: Futár Ernő)


A nyitónapon a Bozsik Yvette Társulat előadását láthatja a közönség Tavaszi áldozat címmel. A Magyar Mozdulatművészeti Társulat 7 fő bűn című produkciója 16 éven felüli nézőnek készült, ahogyan a Frenák Pál Társulat Birdie című darabja is – sorolta a szervező.


Két irodalmi adaptációt is színpadra állítanak: a Kulcsár Noémi Tellabor Aulea alkotócsoport Tennessee Williams A vágy villamosa című művét mutatja be, a Feledi Project csapata pedig a Psyché című előadást.


A Duda Éva Társulat a 18 éven felülieknek szóló Outbreak című előadással, a Góbi Rita Társulat pedig a Ne hisztizz! című kétszemélyes darabbal vesz részt a fesztiválon. A programsorozat egyik érdekességének ígérkezik a Willany Leo nevű improvizációs csoport, amely Tánckocsma című produkciójával vendégszerepel, rendhagyó helyszínen és körülmények között, hiszen a város egyik szórakozóhelyén lép közönség elé. A fesztivált a táncművészeti főiskola gálaműsora zárja szombaton este.

 

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója, a program szervezője hozzátette: a magyar folklór is helyet kap a fesztiválon, hiszen az Ajka-Padragkút Táncegyüttes is színpadra lép.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása