Újra Budapesten lép fel Flórez, a világhírű perui tenor

Újra Budapesten lép fel Juan Diego Flórez. A világhírű perui tenor június 2-án áriaestet ad a Magyar Állami Operaházban.

Flórez, aki első alkalommal 2011 novemberében énekelt a magyar fővárosban, ezúttal többek között Donizetti, Bizet és Gounod bravúráriáiból szemezget. A koncertet Christopher Franklin amerikai karmester dirigálja, aki az utóbbi években az énekessel járja a világot.

 

Florez photo Kristin Hoebermann

 

A 42 éves Juan Diego Flórez a világ egyik legkeresettebb tenorja, New Yorktól Japánig a legrangosabb helyszíneken lép fel. Limai fiúként apja nyomdokain járva még popénekesi álmokat dédelgetett, ám egy gyökeres fordulat után huszonévesen már a milánói Scala színpadán énekelt, sőt megtörte a patinás operaház 74 éves tradícióját, és egyik áriáját ráadásként másodszor is előadta a tomboló közönségnek - áll az Operaház közleményében.

 

A világjáró énekes a legnagyobb dalszínházak és koncertszínpadok legkiválóbb dirigenseivel dolgozott. Hazájában, Peruban szinte minden kitüntetést megkapott már, még bélyeget is bocsátottak ki a tiszteletére – jegyzik meg az Operaház honlapján olvasható koncert-beharangozóban. Feleségével és két gyermekével jelenleg Bécsben él.

 

 

Az Irish Times 2014-ben írta róla a következőket: „Hangja kellemesen közvetlen. Egyenletes tónusú, rendkívül fókuszált és finoman érzékeny, mint egy sportautó. Stílusos előadásmódja drámai fogékonysággal és zenei hűséggel párosul.”

 

 

 

süti beállítások módosítása