Erdélyben a Budapest Bábszínház

A Tíz emelet boldogság című előadást két városban, három alkalommal játssza a Budapest Bábszínház.


A Hétfejű Tündér kragujevaci fesztiválsikere után ismét külföldre utazik a Budapest Bábszínház. Május 27-én Marosvásárhelyen, az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínházban vendégszerepel a Tíz emelet boldogság, majd másnap Csíkszeredában, a harmadik alkalommal megrendezendő Lurkó Fesztiválon két alkalommal látható a produkció, amelynek tucatnyinál több szereplőjét Hannus Zoltán kelti életre.

 

VKF 8631

Fotó: Éder Vera


Az 5 éves kortól ajánlott Tíz emelet boldogság a szombathelyi Mesebolt Bábszínházzal koprodukcióban készült, budapesti bemutatója 2014. március 20-án volt. Az előadás Gimesi Dóra azonos című meséjéből készült, amelyet Veres András adaptált színpadra, rendezője Kovács Petra Eszter, a bábokat Bartal Kiss Rita, a díszletet Grosschmid Erik tervezte, a zenét Teszárek Csaba szerezte.

 

A produkciót a 2013/2014-es évadban jelölték a Színikritikusok Díjára a legjobb gyerek- és ifjúsági előadások kategóriájában, az előadásban nyújtott teljesítményéért a Magyarországi Bábszínházak XII. Találkozóján Hannus Zoltán a Magyar Bábművészek Szövetségének különdíját kapta.


A fesztiválon három magyarországi és öt erdélyi színház vesz részt tizenegy produkcióval. Az előadásokat szakmai program is kíséri, ennek keretében a színház dramaturgja, Gimesi Dóra tart előadást a meseadaptáció és a mesedramaturgia kérdéseiről.

 

Forrás: Budapest Bábszínház

 

 

süti beállítások módosítása