A szőke ciklon közeleg a Játékszínben

Megtartották A szőke ciklon olvasópróbáját a Játékszínben.

 

A Játékszín ajánlója:

 

A ciklon, különösen, ha szőke, rendkívül összetett képződmény. Viselkedése nagyon sok mindentől függ, például a földrajzi helyzetétől, az alatta fekvő felszín minőségétől és még sok minden mástól. Nem véletlen, hogy a tudós Lord Bannister is megrémül a közelében, és kétségbeesésében csak azt hajtogatja, hogy „egy gentleman élete nem átjáróház”.

 

SCS 4663

Fotók: Schumy Csaba

 

Röviden így lehetne összefoglalni azt a zenés akció-vígjátékot, melynek próbái május utolsó szerdáján kezdődtek a Játékszínben, s mely a Szegedi Szabadtéri Játékokkal és a gödöllői Művészetek Házával koprodukcióban készül. Természetesen Rejtő Jenő (alias P. Howard) örökbecsű regényéről, A szőke ciklonról van szó, melyet Szente Vajk alkalmazott színpadra, s maga is rendezi.

 

SCS 4723

 

Rejtő sokak kedvence, s általános nézet, hogy olvasva igazán jó. Szente Vajknak viszont támadt egy nagyszerű ötlete – erről csak annyi árulható el, hogy maga Rejtő Jenő is megjelenik az előadásban, mindezt Gulyás Levente zenéjével, s a képregények világát is fölidéző elegáns látvány megtervezésében Bátonyi György és Kovács Yvette Alida a partnerei. S mindehhez még egy bravúr: a fülbemászó slágergyanús dalokkal megfűszerezett produkcióban öt színész játszik el huszonöt szerepet, meg még egy zongorista.

 

1

 

 

“Büszkék vagyunk arra, hogy a szereplők között Csonka András és Józsa Imre mellett olyan kiváló művészek is a Játékszín csapatát erősítik, mint Őze Áron és Szerednyei Béla, a szőke ciklon szerepében pedig Földes Eszter remekel majd. Vigyázat, a ciklon jön, fölkavar és mindent visz...”­ - tette hozzá Németh Kristóf, a Játékszín igazgatója.

 

 

SCS 4699

  

Jegypénztár:
1066 Budapest, Teréz krt. 48.
telefon: +36 (1) 312-0430
nyitva tartás: H - V, 13.00 - 18.00, előadásnapokon 19.00 óráig

 

Szervezés:
1066 Budapest, Jókai u. 21.
telefon: +36 (1) 302-5709, +36 (1) 269-1540
e-mail: szervezes@jatekszin.hu
nyitva tartás: H - P, 10.00 - 18.00

 

Forrás: Játékszín

 

süti beállítások módosítása