Tévés díjat nyert a Képtelen történet

Helyi Érték Díjat nyert a Képtelen történet című játékfilm a Helyi Televíziók Országos Egyesületének találkozóján Szombathelyen.

 

Az alkotás producere Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, a rendező Bozsogi János, az operatőr Mike László. A főbb szerepekben Bánsági Ildikó és a leghűségesebb város teátrumának tagjai láthatók.

 

keptelen tortenet

 

A 76 televíziót tömörítő Helyi Televíziók Országos Egyesülete Szombathelyen tartja hagyományos tavaszi találkozóját. A tanácskozás keretében a szervezet Helyi Érték Díj pályázatának eredményét csütörtökön hirdették ki. Idén híradós műsorszám, tematikus műsorszám, illetve a dokumentumfilm, természetfilm, egész estés film kategóriákban versenyeztek a helyi televíziós műhelyek. A zsűri a legjobb egész estés filmnek járó díjat a Pápa Városi Televíziónak adta át a Képtelen történet című alkotásért. A Holokauszt Emlékévhez csatlakozva a játékfilmet tavaly forgatták Pápán, Sopronban és környékén, valamint Budapesten. Hámori András ötlete alapján Németh Ervin és Németh Anna írta meg a forgatókönyvet.


A Forrás Kulturális Alapítvány, a Pápa Városi Televízió és a Soproni Petőfi Színház közös produkciója pályázati forrásból, a Miniszterelnöki Hivatal Civil Alapjának 8 millió forintos támogatásával valósulhatott meg. A nézők Sopronban, Pápán is megtekinthették már a filmet, amelyet oktatási segédanyaggal együtt minden magyar általános és középiskola megkap, s látható lesz a Duna Televízióban.

 

Forrás: Soproni Petőfi Színház

 

 

süti beállítások módosítása