Személyazonosság – Fehér Ferenc rendezett az M Studiónál

Az előadást május 28-án mutatták be Sepsiszentgyörgyön. A budapesti rendező-koreográfus második alkalommal dolgozott a társulatnál.

 

A Személyazonosság c. előadás közös műhelymunka keretében jött létre. „Nekem ez nélkülözhetetlen, én kevés lennék ahhoz, hogy ez megvalósuljon” – vallja Fehér Ferenc, aki nagy fontosságot tulajdonít a humornak is az alkotófolyamatban, hisz „enélkül nem tudjuk egymásból kihozni az esszenciát”.

 

Történetmesélés helyett inkább képekben, praktikus, egyszerű ötletekben gondolkodik a rendező, de a különálló mozzanatok mégis egy szép belső logika alapján fűződnek egymáshoz. Az előadásban a színészek saját életükből emeltek be identitásukat meghatározó elemeket. "Mindenkinek van egy élete, múltja, jelene, aktuális története, aktuális ügye, amit megmutat hanggal, szóval, mozgással vagy akár egy tárggyal" – olvasható a szinopszisban. A produkció mozgásvilága a színészek saját mozgásnyelvét és Fehér Ferenc jellegzetes egyéni stílusát ötvözi.

 

probafoto YuliaOsipova

Fotó: Yulia Osipova

 

Márton Imola társulatvezető kiemelte, megtiszteltetésnek érzi, hogy másodszorra is sikerült visszahívni Fehér Ferencet, akinek a két évvel ezelőtt bemutatott Kampf c. előadása a fesztiválmeghívások szempontjából jelen pillanatban is az M Studio legsikeresebb produkciója, (májusban az aradi III. Nemzetközi Új Színházi Fesztiválon mutatták be, júniusban pedig a XXII. Atelier Nemzetközi Színházi Fesztiválon, Sepsiszentgyörgyön, majd a Magyar Színházak XXVII. Kisvárdai Fesztiválján lesz látható).

 

Fehér Ferenc elmondása szerint szívesen tér vissza a társulathoz, mert „van akihez visszajönni”, a színészek tehetsége egyedülállónak számít a térségben, különleges teljesítményű táncosok és színészek egyszerre, ugyanakkor hihetetlen nyitottság is jellemzi őket. Az előadás teljes mértékben mozgásszínházi produkció, a rendező bevallotta, fizikailag sokkal erősebbre komponálta, mint a Kampfot.

 

A Személyazonosság c. előadást május 28-án, csütörtökön 19 órától mutatják be az Új Stúdióban, majd május 30-án is megtekinthető lesz. A bemutatóra 5 lejes helyjeggyel érvényesek az Ábel bérletek, helyet előjegyeztetni, jegyet vásárolni a sepsiszentgyörgyi Kulturális Szervezőirodában és a www.biletmaster.ro oldalon lehet. Az előadás 16 éven aluliaknak nem ajánlott.

 

Szemelyazonossag plakat web


M Studio
Személyazonosság

 

Rendező-koreográfus: Fehér Ferenc
Zeneszerző, fénytervező: Kovácsovics Dávid
Dramaturg: Márton Imola

 

Szereplők:

Bajkó László, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila

 

 

süti beállítások módosítása