Keresik a közös pontot - A Sőt c. performansz az Artusban látható

Ferencz Krisztina és Végh Péter párosa Sőt címmel tart performanszt az Artusban.június 4-én, 5-én és 6-án.

 

„- Ha náthát kapsz, horkolni fogsz éjszaka…

- És ha éjjel horkolsz, én szép lassan megutállak…

- Márpedig egyszer valamelyikünk horkolni fog, és akkor meglátjuk egymásban tulajdon állati mivoltunkat.”

 

sot2

 

A Filter Performance-ról:

 

 

A Filter Performance kísérletező, kortárs művészeti társulás 2004-ben alakult meg Nyíregyházán. Előadásaik a performansz, térspecifikus megmozdulások, akciók, és a total art jegyében születtek. Munkáikkal eddig Kelet-Magyarország térségében, valamint a Sziget Fesztivál éves rendezvényein mutatkoztak be. Az Artus-sal az elmúlt években alakult ki szoros alkotói együttműködés, mely során műfaji határokat feszegető akciók és performanszok jöttek létre. A most elkészült SŐT című munkájuk teljes próbafolyamata és bemutatója az Artus gyár-terében kapott otthont.

 

A produkcióról:

 

Az előadásban egy páros keresi a közös pontot. Azt a pontot, ahol megfelelhetnek egymásnak, ahol tabuk nélkül vizsgálhatják meg egymást. Az alkotók stációkat keresnek a szerelem egyedfejlődésére, segítségül hívva a mozgás, a színház, a performance és a film eszközeit, valamint egy rideg, életre alkalmatlannak tűnő tér belakhatóságának lehetőségeit.

 

SOT PL 011 A5 page01 HUN 2015 05 20

 

A szabályokról: 

Súrlódáskor bekövetkezik az érintett felületek kopása. A kopás elkerülésére az érintett lelki felületeket a közösen   húzott szabályok keretei mentén tartsuk tisztán.

Amikor az együtt külön, a közel távol, a van nincs, a szerelem dunsztját már csak állati mivoltunk megjelenése    zúzhatja szét. Erről azonban ne essék túl sok szó, mert nem gusztusos, és sokat kell utána takarítani. 

Önmagunk keresése közben szembe tükröződéskor előfordulhat, hogy amit látunk, hallunk, és a pillanat, amiben   vagyunk nem más, mint rongyosra taposott kapcsolatunk maradványfoszlánya, a bennünk élő másik kivetülése,    egy nem áhított önarckép.

Mi tisztán, és pormentesen szeretnénk majd távozni, ezért öltözzünk fel elegánsan, és viselkedjünk úgy mintha mi sem történt volna, vagy nem is fog. A széket toljuk be magunk után, mert rendetlen hatást kelt.

Így, szép pórázon, hófehérben, tartjuk egymást öröklétben. A piros szín viszont nem lenne jó, inkább viselj bordót, az jobban illik a hajadhoz.

 Nem, a szemedhez.

 Illetve mindegy.

 A szabályokat pontokba szedve listázzuk, a szabályok álomtevékenységre nem vonatkoznak.

 Roncsolódáskor elégedetlenségünkről küldjünk videó üzenetet. 

 

sot

 

 

 

Ferencz Krisztina-Végh Péter: Sőt

performansz // színház 

 

A Filter Művészeti KHE produkciója az ARTUS támogatásával

 

Előadások: június 4. 5. 6.  21:00

 

Helyszín: Artus Stúdió - 1116, Budapest Sztregova utca 7. (Fonó Budai Zeneház melletti gyárépület)

Jegyfoglalás: info@artus.hu

 

Alkotó előadók: Végh Péter, Ferencz Krisztina

 

Zene: Ratkóczi Huba

Médiaművész munkatársak: Sárközi Péter, Vargha Márk Péter

Fotó, dokumentáció: Jámbor Zsóka

Rendezés: Ferencz Krisztina

 

süti beállítások módosítása