Első fokon pert nyert Csáki Judit a Kaposvári Egyetem ellen

Kedden első fokon ítéletet hozott a kaposvári munkaügyi bíróság Csáki Judit, a színházi tanszék egykori vezetőjének ügyében: jogtalan volt eltávolítása a tanszék éléről - számolt be a Somogy Online.

 

Jogellenesen szüntette meg Csáki Judit színházi tanszékvezető közalkalmazotti munkaviszonyát 2013-ban a Kaposvári Egyetem a kaposvári közigazgatási és munkaügyi bíróság szerint. A határozat alapján a felmondás indokai között szereplő intézményi átszervezés nem történt meg, a másfajta átalakulás pedig nem érintette Csáki Judit egyetemi docensi munkakörét, feladatai, órái a továbbiakban is megmaradtak. A bíróság kártérítés megfizetésére kötelezte az egyetemet - írta a sonline.hu.

 

kaposvari egyetem

 

A határozat nem jogerős, a feleknek két hét áll rendelkezésre a fellebbezésre.

 

"A legszomorúbb az egész történetben, hogy a bíróság kimondta az egyetem vezetőiről: törvénytelenséget követtek el, melynek ára van, s ezt közpénzből fizetik majd ki" – mondta Csáki Judit a portálnak. Szerinte a KE nem fogja megfellebbezni a határozatot.

 

Csáki Judit színikritikus korábban a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán a Színházi Tanszék vezetője volt. Vidnyánszky Attila 2011-es kaposvári felbukkanását követően kidobták állásából, nem sokkal azután, hogy tanszékvezetői megbízatása lejárt.

 

Forrás: sonline.hu

 

 

 

süti beállítások módosítása