'A lényeg, hogy víz legyen' - Hogy nyaralnak a Radnóti művészei?

Az évad végének közeledtével bevallva vagy titokban, de mindnyájan várjuk már a nyarat, a pihenést, a kikapcsolódást. A Radnóti társulatának tagjai meséltek arról, mik a terveik a nyári szünet idejére.

nyar

 

Adorjáni Bálint:

 

A nyarat munkával kezdem. Évad végén forgatok egy kisfilmet, aztán a Szegedi Szabadtéri Játékokon mutatjuk be a Tévedések vígjátékát, amelyben Ephesusi Antipholust játszom. Izgalmas feladat, nem jellemző, hogy prózai művet játsszanak a Dóm téren, és külön kihívás, hogy a színpad is sokszorosa a Radnóti méreteinek. De fogok nyaralni is. Biztosan elmegyek egy hétre Horvátországba és Erdélybe is, mert a tengert és a szülőföldemet muszáj látnom.

 

Bálint András:

 

Különleges, bolondos nyarunk lesz.

Kaliforniai magyarok meghívására júniusban Los Angelesben és San Franciscóban előadást tartok, így módunk lesz feleségemmel, Krisztinával jó három hetet ott tölteni, sőt, ha minden szerencsésen alakul, átröpülünk Hawaii-ra is néhány napra.

 

Szávai Viktória:

 

Nekem a nyár az utazásról, a szabadságról szól, és az tök mindegy, hogy mennyiből, hová, csak az a fontos, hogy beszívjam egy másik tájegység vagy ország levegőjét, és jó darabig ne lássak szakmai embert. 

 

Gazsó György:

 

Idén is, mint az utóbbi években mindig, várhatóan kevesebb időt tölthetek majd pihenéssel, mint amennyit szeretnék. Ennek oka pedig természetesen a munka. Úgy néz ki, benne leszek a Kőszegi Várszínház idei bemutatójában és nyáron forgatjuk a Munkaügyek sorozatot is. Amikor tehetem, elmegyek az Őrségbe, ahol az erdőben gondtalanul biciklizhetek meg gombászhatok. Szeretett parasztházunkban felhőtlenül olvasgathatok, főzhetünk paprikáskrumplit a cserépbográcsban vagy ebédet a reggel szedett rókagombából.

 

Schneider Zoltán:

 

Befejezem végre a tavaly elkezdett lakásfelújítást, amiből hátra van még egy szekrénysor legyártása. Forgatok Herendi Gáborral és Enyedi Ildikóval is. És idén most már muszáj lenne pihennünk végre, elutazunk valahova belföldre. Nem tudom még, hova. A lényeg, hogy víz legyen, tudjunk pecázni.

 

MINDEN KEDVES NÉZŐNEK KELLEMES PIHENÉST ÉS SZÉP NYARAT KÍVÁN:

Oresztész, Élektra, Tündareósz, Dmitrij Karamazov, Szmergyakov, Solmay Ignác, Szidónia, Gizella, Betti, Malvin, Tóth Tibor, Varga Vivien és Réberné.