Krámer György táncos mesejátékot rendez a Pannon Várszínháznak

A veszprémi Pannon Várszínház idei évadának gyermekeknek szóló utolsó előadásaként mutatták be a Hattyúcskák tava című zenés mesejátékot kedden.

Krámer György koreográfus, a darab rendezője elmondta, hogy a vidéki színházak kínálatában egyedülálló ez a táncos mesejáték, amely a balett szeretetére neveli az óvodás, kisiskolás korú közönséget. A Hattyúcskák tava az ismert balett történetét tárja a közönség elé az óvodások számára is élvezhetően – fogalmazott.

 

pannon varszinhaz

 

A veszprémi Pannon Várszínház kiemelten kezeli a fiatalok szórakoztatását, az évad elején a Péter és a farkas című mesét mutatták be a legifjabbaknak – emlékeztetett a rendező, hozzátéve, hogy ennek a sorozatnak a második darabja a Hattyúcskák tava. A mesejáték igyekszik visszaadni az ismert balett romantikus történetét prózai színészek előadásában, koreográfiájában az eredetinél szerényebben, de a klasszikus színpadi táncot bemutatva – fűzte hozzá a rendező.

 

Az előadás az örök szerelemről és az önfeláldozásról szól, mese egy felnőttkort elérő királyfiról, akinek egy bálon kell feleséget választania. Odette, a fehér hattyú és a herceg szerelmét Rőtszakáll, a varázsló és lánya, Odília, a fekete hattyú ármánnyal próbálja megakadályozni, de a herceg végül megküzd a gonosszal, és a szerelmesek egymásra találnak – mondta Krámer György.


Az asszony szerepében Pap Líviát, a Bolond szerepében Szelle Dávidot láthatja a közönség. Odette-et Iker Bianka, a herceget Punk Péter játssza, Keresztesi László pedig a mágus szerepében lép színpadra.  A darab írója Kardos Tünde, a díszlet és a jelmez Varjas Zsófi munkája. A táncos mesejátékban Csajkovszkij zenéi csendülnek fel. 

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása