Seattle-ben kapott fesztiváldíjat a Liza, a rókatündér

Ujj Mészáros Károly első mozifilmje, a Liza, a rókatündér nyerte az Új rendezők versenyprogram nagydíját a 41. Seattle-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

Portugália, Belgium, Hollandia, Spanyolország és Brazília után Amerikában is díjazták Ujj Mészáros Károly alkotását. A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült Liza, a rókatündért az indoklás szerint "élénk, ötletes, leleményes és szokatlan látványvilágáért" az Új rendezők elnevezésű versenyprogram zsűrije nagydíjával jutalmazták a hétvégén véget ért seattle-i szemlén.

 

liza

 

A filmet most vetítették először az Egyesült Államokban. Seattle-ben 41. alkalommal rendeztek nemzetközi fesztivált, amelyen idén három héten át 92 ország 450 alkotását tűztek műsorra.

 

A Liza, a rókatündér hamarosan az Egyesült Királyságban is látható lesz. A Balsai Móni főszereplésével készült abszurd romantikus filmet meghívta a június 17-én kezdődő Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztivál, a szigetország nagy presztízsű filmes seregszemléje.


A mozi a Filmalap 220,36 millió forint értékű filmgyártási támogatásával készült a Filmteam produkciójában, producere Major István. Ujj Mészáros Károly első mozifilmje február óta nagy sikerrel szerepel a magyar mozikban az A Company Hungary forgalmazásában, már több mint százezren váltottak rá jegyet.

 

Az abszurd romantikus vígjáték Balsai Mónika, Bede-Fazekas Szabolcs és David Sakurai főszereplésével készült. A Liza, a rókatündér különlegességét a szórakoztató történet, a hetvenes évekbeli japán slágerek mellett a stilizált és aprólékosan kidolgozott képi világ adja.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása