Szolnok büszke Balázs Péter sikereire

Sikeres évadot tudhat maga mögött a szolnoki Szigligeti Színház, a nézőszám csaknem elérte a százezret - mondta a színház ügyvezető igazgatója az évadzáró társulati ülésen vasárnap.

Balázs Péter elmondta: a következő évadban Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter musicaljét, A padlást láthatja a közönség a szolnoki társulat előadásában. Csiky Gergely A nagymama című vígjátékát Málnay Levente rendezésében mutatják be.

 

Műsorra tűzik William Shakespeare egyik korai vígjátékát, A makrancos hölgyet Balázs Péter rendezésében, Kertész Marcella főszereplésével. Neil Simon Furcsa pár című vígjátékát Kiss József rendezésében láthatja Szolnokon a közönség.

 

szolnokiszinhaz

 

Nagyszabású zenekari kísérettel és díszlettel, Szinetár Miklós rendezésében viszik színre ifj. Johann Strauss A denevér című operettjét. 

 

Molnár László szolnoki színész-rendező sajátos értelmezésében mutatják be Jaroslav Hasek világhírű Svejkjét. A Hello, Dolly! című romantikus musicalt a Madách Színház fiatal rendezője, Szente Vajk viszi színre.

 

Balázs Péter az évadzárón elmondta: az előadások és a nézők száma, valamint a színház bevétele is növekedett, a 2014/2015-ös évadban tartott 208 előadást 93 ezer néző látta.

 

Szabó István, Szolnok alpolgármestere azt mondta, hogy a város büszke a színházára, s hogy a sikersorozat 2007 óta, Balázs Péter igazgatásának kezdetétől tart.

 

Az eseményen Gombos Judit színművésznőt a Szigligeti Színház örökös tagjává választották.

 

Az évadzárón adták át a Szigligeti-díjat, amelyet a nem művészeti állományban dolgozók kaphatják. Az elismerést idén Palatinus Ferencné, a gazdasági hivatal munkatársa és Nagy Mihály színpadmester vehette át.

 

süti beállítások módosítása