Páros belépőt nyerhet a miskolci Tótékra! - LEZÁRULT

A Városmajori Színházi Szemlén látható a Miskolci Nemzeti Színház Tóték c. előadása. Játékunkon páros belépőt nyerhetnek a június 25-i produkcióra.

 

Örkény István fél évet töltött az orosz fronton. A II. Magyar Hadsereggel kétezer kilométert gyalogolt, lövészárkot ásott, aknát szedett, drótakadályt állított. Majd hadifogságba került. Így élte túl a háborút. Ellentétben azzal a hatvanezer magyar katonával, akik elestek vagy megfagytak a Don-kanyarban. A Tótékat – saját bevallása szerint – miattuk írta meg: „az ő telük, az ő sorsuk” nem hagyta nyugodni.

 

A Tóték mégsem tragédia, hanem tragikomédia. Mátraszentannán, ahol a történet játszódik, nincsenek lövészárkok és drótakadályok. Van viszont egy postás, aki önkényesen szelektál a frontról érkező levelek között, egy pszichiáter professzor, aki őrültebb a betegeinél, egy plébános, aki már maga sem tudja, mit tanácsoljon híveinek, és vannak Tóték, akik végkimerülésig dobozokat gyártanak, csak hogy fiuk parancsnokát ne sértsék meg. Mátraszentannán nem a test pusztul, hanem a lélek és az értelem. És Örkény szerint ez a leépülés a háborús veszteségek legnagyobbika.

 

A Tóték c. előadás a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. engedélyével kerül bemutatásra.

 

Miskolc Totek

Fotó: Éder Vera

 

Játék:

 

Ki rendezte az előadást?

 

a, Fekete Péter

b, Vidnyánszky Attila

c, Béres Attila

 

A megfejtéseket június 21-ig várjuk a jatek@szinhaz.hu címre.

 

 

Örkény István:
Tóték
tragikomédia két részben
2015. június 25. (csütörtök) 20 óra
Városmajori Szabadtéri Színpad
A Miskolci Nemzeti Színház előadása.
(2 óra 45 perc, egy szünettel)

 

 

süti beállítások módosítása