Még 1 évig biztosan működik a k2 Színház - Ascher is rendez

Az idén öt éves k2 Színház első évadát zárta le társulatként.                                                                          

Meghívást kaptak az idei THEALTER Fesztiválra, ahol díszvendégkét lépnek majd fel. Az évadban készült három előadásuk, a Züfec (Szkéné Színház), az Apátlanok (Orlai Produkció/Hátsó Kapu) és a Bakfitty (Stúdió K Színház) is látható lesz a szegedi fesztiválon.

 

ahaaaaa

 

A Boros Anna színésznővel és Jeli Sára Luca látványtervezővel kiegészült csapattal ezután az Ördögkatlan Fesztiválon találkozhatnak az érdeklődők, ahol a tavalyi A nagyharsányi menyasszony című projektjükhöz hasonlóan készítenek majd el egy helyspecifikus előadást, ám ezúttal Kisharsányban.

A novemberi, nagykárolyi SPOT Fesztivál saját előadását is a k2 rendezői és három színésze készíti majd el, magyar nyelvű színművészeti egyetemek hallgatóinak bevonásával.

 

A k2 Színház a 2015/16-os évadban négy bemutatót tervez. A Szkéné Színházban fogják bemutatni saját operettjüket, melyet Fábián Péter, Benkó Bence és Horváth Szabolcs írnak majd. Az előadásban Lovas Rozi vendégszerepel.

 

Ezután a Trafóban állítanak színpadra egy, a társulat improvizációiból készülő előadást, melynek írója Kárpáti Péter lesz. Tavasszal a Jurányi Inkubátorházban kerül majd bemutatásra egy előadás, az Orlai Produkciós Iroda gondozásában, melyet a társulat által meghívott Ascher Tamás rendez majd. Az évad végén pedig az Átrium Film-Színházban készítenek egy saját darabot, melyben Molnár Piroska lesz a csapat vendége.

 

Az idén elindított k2 Műhely is folytatódni fog. A csapat színészei az évad során párosával kell, hogy dolgozzanak egy projekten, mely a “Nem magamért sírok én: testvérem van, millió” címet kapta. A négy saját, összművészeti projektet maguknak kell létrehozniuk, a színház és közösség viszonyát kutatva. A projektek munkabemutatóit láthatja majd a közönség is, majd májusban tervezik az egész éves, dokumentált munkák bemutatását egy szemle keretein belül.

 

süti beállítások módosítása