Betegsége miatt minden nyári fellépését lemondta Dmitrij Hvorosztovszkij

Agydaganata miatt minden nyári fellépését lemondta Dmitrij Hvorosztovszkij orosz operaénekes.

Az 52 éves bariton honlapján olvasható közlemény szerint egy ideje súlyos egészségi problémákkal küszködik, és nemrég agydaganatot állapítottak meg nála. Bár hangképző szervei normálisan működnek, a tumor súlyosan érinti az egyensúlyérzékét, ezért augusztus végéig nem vállal fellépést.


A szerdai keltezésű közlemény szerint az énekes még ezen a héten megkezdi a terápiát, és nagyon derűlátó a jövőt illetően.

 

Dmitrij Hvorosztovszkij

 

Hvorosztovszkijnak egyebek mellett június 27-én, Münchenben kellett volna fellépnie egy Anna Netrebkóval és Jonas Kaufmann-nal közös nagy szabadtéri koncerten, de várták Monte-Carlóba és Kaliforniába is az elkövetkező két hónapban. 


A müncheni Königsplatzon tartandó, Gipfeltreffen der Stars (A csillagok csúcstalálkozója) elnevezésű szombati gálán Thomas Hampson amerikai bariton helyettesíti a szibériai születésű orosz operacsillagot. 


Hvorosztovszkij hivatalos honlapja szerint az énekes legközelebb szeptember 25-én lép színpadra a New York-i Metropolitanben, A trubadúrban, Anna Netrebko oldalán, október 29-én pedig a Kremlben ad koncertet.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása