Különleges „jégpáncélt” kapott a Szegedi Szabadtéri színpada

Több mint hatszáz négyzetméteres, közel kétszázhatvan elemből álló jégpályát varázsoltak a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadára.

 

Különleges felületen siklanak majd az Art on Blades jégrevü csoport jégtáncosai a Szegedi Szabadtéri nyitóprodukciójában, Az álarcosbálban. A SummericeTM – A négy évszakos koripálya brand a világ vezető műanyag jégpályáját építették be a minap a Dóm téri színpadra. Több mint hatszáz négyzetméteres, közel kétszázhatvan panelből álló pálya érkezik hamarosan Szegedre. Ez kapja az egyik legnagyobb szerepet a Béres Attila által rendezett operaelőadás látványvilágában.

 

szegedi szabadteri

 

Az álarcosbál báli jelenetében ugyanis szemkápráztató jégrevüt láthatnak a nézők, melynek sztárvendége a világhírű műkorcsolyázó, Katarina Witt lesz. Az Art on Blades tagjai Swarovski-kristályoktól csillogó ruhában, egy hatalmas jégcsap-csillár alatt, jeges csodavilágban kísérik majd az olimpiai és világbajnokot a jégre.

 

A jégpálya Az álarcosbál első jelenetétől kezdve a színpadon lesz majd, úgyhogy az alkotóknak speciális megoldást kellett találnia arra, hogyan oldják meg, hogy járható felületből egyszercsak korival bevehető pálya legyen.

 

A lenyűgöző látványvilágot ígérő előadást július 3-án és 4-én nézheti meg a közönség, többek közt olyan operaénekesek közreműködésével, mint László Boldizsár, Rálik Szilvia, Wiedemann Bernadett vagy épp Szemere Zita.

 

Forrás, fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok

 

 

süti beállítások módosítása