"Mindenki másképp lát engem" - Pálos Hanna válaszolt

A Katona társulatának tagját a Marie Claire kérdezte.

 

A Marie Claire cikkéből:

 

"A kéthónapos próbaidőszak alatt megpróbálok a lehető legközelebb kerülni a szerepemhez, a legfontosabb, hogy megtaláljam az igazságát és megértsem, mit miért tesz a karakterem. A Cigányokban például egy pultos lányt játszom, aki egy cigányfiú szerelmének elvesztése miatt válik rasszistává. Próbálom megkeresni, mitől fordul át a csalódottsága elkeseredett gyűlöletté. A mi osztályunkban egy tragikus sorsú zsidó lányt alakítok, akinek a története végtelenül megrázó, ezt a próbafolyamat alatt kellett feldolgoznom magamban. Az előadások megrendítőbbek a nézőknek, mint nekem. De minden darab más, ezért olyan izgalmas ez a szakma; a színészet folyamatos tanulás, minden egyes szerepet teljesen elölről kell kezdeni és ugyanazzal az alázattal kell megközelíteni" - mesélte Pálos Hanna, aki 3 éve szerződött a Katona József Színházba.

 

Palos Hanna


A színésznő elárulta, szeret belehelyezkedni a "tiszta, gyermeki gondolkozásba". A Cukor Kremlben, ami egy diktatúra szörnyűségeiről mesél, a kislánynak az az egyetlen vágya, hogy egy Kremlt ábrázoló cukorszobrocskát kapjon a Vörös téren, semmi egyebet nem észlel a sarkaiból kifordult világból. 

 

"Széles palettán mozognak a szerepeim. Néha azt mondják, hogy furcsa, groteszk vagyok, és Gobbi Hildához hasonlítanak, máskor meg Ruttkai Évához, és a naivságomat és nőiességemet emelik ki. Mindenki másképp lát, szerencsésnek tartom magam, mert emiatt a legkülönbözőbb lehetőségek is megtalálnak" - mondta Pálos Hanna.

 

"Nagyszerű színészek között vagyok, rengeteget tanulok tőlük. Máté Gábor az osztályfőnököm volt a Színművészetin. Ő több mint mentor, ő szélesítette ki a látókörömet. Ráébresztett, hogy tulajdonképpen mi ez a szakma és általa ismertem meg azt a fajta színházi szellemiséget, ami a Katonában működik. Több darabban is dolgoztunk együtt, és alapvetően jók a tapasztalataim a többi rendezővel is. Számomra az az ideális eset, ha egy színész nem csupán bábu a rendező kezében, hanem lehetnek saját javaslatai, gondolatai a karaktere kapcsán. Ez általában működik itt a színházban, de néha konfliktusba kerülök rendezőkkel, mert nem mindig találom el azt a határt, ami nekik még jólesik" - fogalmazott Pálos Hanna.


A színésznő azt is elárulta, példaképe ugyan nincs, de nagyon felnéz Jordán Adélra és Keresztes Tamásra. "Szabadnak látom őket. Sokat tanulok tőlük szakmailag és emberileg is. Egyébként sok időt töltök velük, mert a kisfiúk, Andor keresztanyja vagyok. Ő az egyik legjobb barátom. Szoktam rá vigyázni, legutóbb az állatkertben voltunk" - tette hozzá.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

 

süti beállítások módosítása