A My Fair Lady-vel készül vendégjátékra a Magyar Színház

A Pesti Magyar Színház vendégjátéka Szacsvay Lászlóval, Mahó Andreával és Hirtling Istvánnal a Gyulai Várszínház nyári fesztiválján, a Tószínpadon is látható lesz augusztus 7-én és 8-án.

Megújult szereposztással, felfrissített előadással készül a teátrum a Gyulai Várszínház nyári fesztiváljára, amelynek záró produkciója lesz a My Fair Lady.

 

myf2

 

"Több mint 20 éve siker, most új szereposztásban állítják színpadra a musicalt; repríz bemutató készül" - áll az előadás ajánlójában. A társulat tagjai, többek között Benkő Nóra, Dániel Vali, Jegercsik Csaba és Szűcs Sándor mellett Hirtling István és Szacsvay László is fellép Frederick Loewe és Alan Jay Lerner klasszikus musicaljében.

 

Eliza szerepében Mahó Andreát láthatja a közönség. A főpróbára a Pesti Magyar Színházban került sor.

 

myf3


"Ahol a budapesti színpadon a takarás van, ott Gyulán már a víz lesz..." - mondta a készülő produkcióról Hűbér Tünde rendezőasszisztens - ezért különösen izgalmas lesz a színészeknek a tószínpadi adaptáció.

 

myf5

 

A My Fair Lady sikertörténete:

 

A musicalek sorában vélhetően a My Fair Lady hódította meg a legtöbb nézőt. A G. B. Shaw Pygmalion című darabja alapján készített musical ősbemutatója 1955-ben volt a Broadwayn, s az elmúlt évtizedekben talán nem volt olyan nap, amikor a világ színházaiban valahol ne szerepelt volna műsoron. Akadtak elemzők, akik a zenében keresték a titok nyitját, s olyanok is, akik a fordulatos, szellemes történetre szavaztak. Valójában ennek a musicalnek egyetlen elemét se lehet különválasztani, elszakítani egymástól.

 

myf6

 

Elizáról:

 

London nagyhírű operaháza előtt, az elegáns közönségnek árul virágot Eliza. Álmai hasonlóak a többi magafajta leányéhoz: meleg szoba, puha ágy, finom ennivaló, s no meg valaki, aki szereti. De még ezek az egyszerűnek tűnő vágyak se látszanak megvalósíthatónak.

 

A véletlen azonban beleszól Eliza életébe. A "bogaras", nyelvjárásokkal foglalkozó kutató professzor, Higgins meggyőződése szerint ugyanis a szép, pontos beszéd a kulcsa a társadalmi felemelkedésnek, s egy virágárus leányból is lehet hercegnőt nevelni. A professzor el is kezdi tanítani Elizát, s a leány nagyszerű alanynak tűnik a bizonyításhoz: kitartó, tehetséges. Hogy miként sikerül célt érnie, s hogyan alakul a tanítvány és a professzor kapcsolata, ezt meséli el a sok zenével, szellemes párbeszédekkel, váratlan fordulatokkal teli musical.

 myf4

 

Frederick Loewe - Alan Jay Lerner
My Fair Lady
Musical Két Részben
Szövegét És Verseit Írta (G. B. Shaw Pygmalionja Alapján): Alan Jay Lerner
Zenéjét Szerezte: Frederick Loewe
Az Eredeti Produkció Rendezője: Moss Hart
Fordította: Ungvári Tamás
Versek: G. Dénes György

Rendező: Sík Ferenc, Harangi Mária

 

Főbb szerepekben:
Mahó Andrea, Hirtling István, Szacsvay László, Dániel Vali,
Jegercsik Csaba, Benkő Nóra, Rancsó Dezső, Szűcs Sándor, Szatmári Attila, Simon András

 

Díszlet: †Kemény Árpád


Jelmez: Tordai Hajnal Jászai Mari-Díjas


Koreográfus: Geszler György


Koreográfus Asszisztens: Fincza Erika


Zenei Vezető: Fekete Mari

Zenei Munkatárs: Magony Enikő


Ügyelő: Szép Zsolt, Sipos Csaba

Súgó: Juhász Andrea


Rendezőasszisztens: Hűbér Tünde

 

Bemutató: 1994. December 2-Án A Nemzeti Színházban


Repríz Bemutató A Gyulai Várszínház Tószínpadán: 2015. Augusztus 7. 20:30 Óra


További Előadás: 2015. Augusztus 8. 20:30 Óra (Esőnap: Augusztus 9.)

 

 

Forrás: Pesti Magyar Színház

Fotó: Kovács Márton

 

süti beállítások módosítása