Szerb Antal est a PIM-ben - Oroszlán Szonja és Petrik Andrea is felolvas

 

Július 6-án hétfőn Oroszlán Szonja, Petrik Andrea, Fenyő Iván, Hajdu István (Steve) előadásában Szerb Antal műveiből összeállított felolvasószínházat láthat a közönség a PIM-ben, a Kapualj estek keretében.

 

szerb
 
A Kapualj estekről:
 
A Petőfi Irodalmi Múzeum 2015-ben 13. alkalommal rendezi meg a PIM Nyári Fesztivált június 22 és július 13 között, amelynek idei mottója: Irodalom másképp. A szervezők célja, hogy az irodalmat tágabban értelmezzék, könnyedebb stílusban, elsősorban a zene és más művészeti ágak tolmácsolásában vigyék közelebb a közönséghez. 
 

Az idén tizenhárom éves fesztivált két helyszínre szervezték, egyrészt a hangulatos múzeumkertben felállított nagyszínpadra, másrészt a Károlyi-palota árkádos kapualjába, ahol különleges koncertek és előadások várják a fesztivállátogatókat.

 
petrik szonja
Petrik Andrea, Oroszlán Szonja


Részlet az elhangzó szövegekből:

 

Mihály elhallgatott és ivott. Erzsi egy idő múlva megkérdezte:– Mondd, szerelmes voltál Ulpius Évába?

– Nem, nem gondolnám. Ha mindenáron azt akarod, hogy szerelmes voltam valakibe, akkor inkább Tamásba. Tamás volt az ideálom, Éva inkább csak ráadás és erotikus eszköz ezekben a játékokban. De azt sem szívesen mondanám, hogy szerelmes voltam Tamásba, mert a kifejezés félreérthető, még azt gondolnád, valami beteges homoerotikus kapcsolat volt közöttünk, pedig erről szó sem volt. A legjobb barátom volt, a szó nagy kamaszkori értelmében, és ami beteges volt a dologban, az, előbb mondtam, egészen más és mélyebb természetű volt.

– De mondd, Mihály… oly nehéz elképzelni… évekig folyton együtt voltatok, és semmiféle ártatlan flört nem fejlődött ki közted és Ulpius Éva közt?
– Nem, semmi.
– Hogy lehet az?

 

 zersb1

 

Kapualj estek
2015. július 6. hétfő 20.30 

 

Szereplők | Oroszlán Szonja, Petrik Andrea, Fenyő Iván, Hajdu István
Rendező | Seres Tamás

 

Jegyvásárlás online:
Jegyár: 2000 Ft

vagy szabad jegyek esetén a helyszínen

 

 

 

 

süti beállítások módosítása