Tavasszal rendez új előadást Mundruczó

A 2014-15-ös évadban hat előadását játszotta itthon Mundruczó Kornél társulata, miközben Európa több városában is felléptek.

Bemutatóval kezdődött az idei évad: a Rába Roland rendezésében készült Utolsó című előadást először a Trafó tűzte műsorra, majd tavasszal a Proton Színház már-már állandó partnerének számító Pécsi Nemzeti Színházban vendégszerepelt telt házak előtt, óriási sikerrel.

 

TothOrsi web

 

 

Ezzel párhuzamosan a Mundruczó Kornél rendezte Demencia ismét külföldi közönség előtt mutatkozott be: az évadot két holland és két orosz vendégjátékkal kezdte, majd két francia, egy svájci és egy német turnával folytatta. Ez utóbbi a hamburgi Thalia Theater Lessingtage elnevezésű nemzetközi színházi fesztivál keretében zajlott.

 

A jeg3 foto Balint Daniel web

Fotó: Bálint Dani

 

Az évad második fele több meglepetést is tartogatott. A folyamatosan új helyszíneken “castingoló” Frankenstein-terv ezúttal szabadtéren, az Életszőház kertjében volt látható. Ezt követte május végén a szezon második bemutatója, Bánki Gergely rendezői debütálása, az 1 link című audió-vizuális utazás Vajdai Vilmos főszereplésével. Zárásként pedig a legendás Szorokin-darab, A jég felújítása következett, mely 6 év után tért vissza bemutatójának helyszínére, a Trafó Kortárs Művészetek Házába, ahol az eredeti szereplők mellett néhány új színész is felbukkant.

 

A Proton Színház 2014-15-ben a következő előadásait tartotta műsoron: A jég, a Frankenstein-terv, a SzégyenDemencia, az Utolsó és az 1 link, melyek a budapesti helyszínek mellett 6 ország 10 városában 41 előadást éltek meg: Groningen, Rotterdam, Szentpétervár, Moszkva, Evreux, Lille, Zürich, Hamburg és Pécs.

 

frankenstein4 erdelymatyas

Fotó: Erdély Mátyás

 

A nyári szünet végén augusztusban egy exkluzív helyszínen, a Singapore International Festival of Arts-on kezdik a következő évadot, ahol a Demencia fog vendégszerepelni. Hazai terepen a Frankenstein-tervvel indul az új évad (szeptember 19-20.) a Trafó Kortárs Művészetek Házával együttműködve az Élesztőházban. Október 18-án és 19-én pedig a Demencia várja majd a nagyközönséget, rendhagyó módon a Vígszínházban. Új bemutatót pedig Mundruczó Kornél rendez 2016 tavaszán.

  

Forrás: Proton Színház 

 

süti beállítások módosítása