Jubileumi Mamma Mia! lánykéréssel a Madách Színházban

Egy elmaradt esküvő, egy spontán esküvő és egy meglepetés-lánykérés – mindez a Mamma Mia! 100. előadásán történt a Madách Színházban.

mamma mia100 6

 

Múlt hét végén láthatta a közönség a Mamma Mia! 100. előadását, valamint egy valódi eljegyzést a Madách Színház színpadán.

 

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014. augusztus 15-én a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptember 26-27-28-án pedig a Madách Színházban volt. A darab óriási sikerét mutatja, hogy az évadban összesen 113 alkalommal kerül színpadra a Mamma Mia!, 130 ezer nézőnek szerezve feledhetetlen élményt. A következő évadra pedig újabb 45 előadásra minden jegyet megvásároltak.

 

A Mamma Mia! a Szegedi Szabadtéri Játékokon is páratlan sikert könyvelhet el, a tavaly nyári 7 teltházas előadás után az idei 4 előadásra is hónapokkal ezelőtt elkelt minden jegy.

 

mamma mia100 5 

„A Madách Színházban hagyomány, hogy a jubileumi előadásokra, nagyon nagy gonddal készülünk, és mindig kitalálunk valami különlegeset, amivel emlékezetessé tehetjük. Erre a mai estére is kitaláltunk egy meglepetést, egy olyan meglepetést, amelyről a kollégáim sem tudnak” – monda a 100. Mamma Mia! előadás végén Szirtes Tamás, a darab rendezője, a színház igazgatója, akinek kérésére újra a bekerült a színpadra a templomi jelenet díszlete, amelyben Sophie és Sky a házasság helyet mégis a közös kalandot választják, Sam viszont nem hagyja veszni az esküvőt és elveszi Donnát.„Mint tudják a színház nem a valóság, csak annak égi mása, ám ami most következik, az maga a valóság” – folytatta Szirtes Tamás.

 

"Amikor kitaláltam, hogy itt és most kell megtörténnie annak, ami következik, azt gondoltam, hogy minél közelebb kerülök ehhez a bizonyos pillanathoz, egyre idegesebb, feszültebb és ingerültebb leszek - de pont az ellenkezője történt. Egyre felszabadultabb, boldogabb és jobb kedvű lettem. A Madách Színház az otthonom, a családom, akik pedig most itt vannak a színpadon, mind kedves barátaim, a családom tagjai. Ezért gondoltam azt, hogy szűk baráti körben fogom megkérni a barátnőm kezét” – ezek már a Sky-t alakító Sánta László szavai voltak.

 

mamma mia100 3

 

A szavakat pedig tett követte: a színész térdre ereszkedve kérte meg barátnője, Széphalmi Júlia táncművész kezét, akit Sánta László a Mamma Mia! produkciónak köszönhet. A meglepetés a színpadon és a nézőtéren is teljes volt - Sánta Lászlónak sikerült kiválóan eltitkolni tervét, amelybe csak Szirtes Tamás igazgatót avatta be. 

 

Fotó: Madách Színház

 

süti beállítások módosítása