Rekord számú nézőt vonzott idén a Szkéné

 

Kiemelkedően sikeres évadot zárt a Szkéné Színház mind a szakmai, mind a statisztikai mutatók tekintetében.

A 2014/15-ös évadban 251 előadásukat mintegy 36 ezer néző látta, közel 98%-os látogatottság mellett. Az évad során 9 új bemutatót tartottak, amelyből 6 koprodukcióban valósult meg. 14 társulat 33 különböző előadása került rendszeresen műsorra. A sorolt mutatószámok az előző évad adatait is felülmúlták.

 

 BunESbunhodes MeszarosCsaba

Fotók: Mészáros Csaba

 

A Szkéné közleménye:

 

Nagyszerű felütéssel indult szeptemberben színházunk 2014/15-ös évada. A 34. Színikritikusok díjátadóján 11 jelölésből 6 kategóriában 7 díjat nyertek el előadásaink és társulataink. A Szkénében rendszeresen fellépő Fodor Tamás pedig a legjobb férfi főszereplő díja mellett életműdíjat is kapott.

Az évad legtöbbet játszott darabja a Pintér Béla és Társulata Titkaink című előadása volt, melyet másfél év után 2015 januárjában 100. alkalommal tűztünk műsorra. Független előadás soha ilyen rövid idő alatt nem élt meg ekkora szériát.

 

A Pintér Béla és Társulata számos külföldi vendégszereplése mellett a más előadásunk is több hazai és külföldi meghívásnak tett eleget. A Desiré Fesztiválon a Titkaink, A nagy füzet és az I. Erzsébet, a temesvári TESZT-en a Don Quijote és a Farkasszem vendégszerepelt. A Vádli Alkalmi Színházi Társulás, a FÜGE és a Szkéné Színház közös előadása, az I. Erzsébet májusban a franciaországi metz-i Passage Fesztviálon egyedüliként képviselte Magyarországot.

 

KOHLHAAS PetoKata BachKata2 foto FedorIlka web

 

A hazai Kortárs Drámafesztiválon az Irtás, míg a dunaPart3 – Kortárs Előadóművészeti Platformon A nagy füzet és a Titkaink volt látható.

Nyáron sincs pihenés, szinte az összes hazai fesztiválon ott lesznek előadásaink. Az idei Thealter (Szeged) díszvendége a k2 Színház lesz, ahol szinte a teljes repertoárjukat, köztük a Züfec című produkciónkat is bemutatják. Ugyanitt megy majd a Szkéné idei évadának legutolsó bemutatója, a Bűn és bűnhődés, Horváth Csaba rendezésében. Az Ördögkatlan Fesztiválra idén A gondnok és az I. Erzsébet utazik, míg a budapesti Zsidó Nyári Fesztiválra a Caligula helytartóját hívták meg.

 

A 2015/16-os évad első bemutatója a KOHLHAAS lesz, Nagy Zsolttal a főszerepben, Hegymegi Máté rendezésében. A Pintér Béla és Társulata ezúttal ismét a Szkénében tart premiert, amit Fehér Ferenc koreográfiája követ. Természetesen új produkcióra készül Szikszai Rémusz a Vádlival, Horváth Csaba a Fortéval és a Nézőművészeti Kft. is.

 

DonQuijote foto MeszarosCsaba

 

A jelenleg futó előadásaink továbbra is műsoron maradnak, a következő évadot pedig már augusztus 31-én a Szutyok című előadással indítjuk.

 

 

 

süti beállítások módosítása