Július 22-én indul a Campus Fesztivál

Idén is az ország legkomfortosabb fesztiválja címet „pályázza” meg a debreceni Campus Fesztivál. A programkínálatban szerepel a Dumaszínház is. (x)

 

A szervezők ajánlója:

 

A Nagyerdei Stadion környezetének köszönhetően az Artisjus-díjas, kelet-magyarországi rendezvény, hazai viszonylatban az egyik legszínvonalasabb fesztivál helyszín, ahol tavaly már több mint hetvenezren buliztak.

 

A húszhektáros terület infrastrukturálisan jól felszerelt: a WC-k, mosdók, sétáló utak, és szökőkutak mellett, ott van a stadion látványos építménye benne a több mint ezer négyzetméteres egyedülálló buli-arénával, és a kulturális programok centruma, a fesztivál emblémájaként is ismert, frissen felújított 100 éves Víztorony is.

 

A programkínálatban olyan ismert előadók szerepelnek, mint a brit drum and bass DJ és zenei producer Wilkinson, napjaink legambiciózusabb és legtöbbre hivatott dubstep zenekara a Modestep, nagyszabású koncertet ad Ákos, a Tankcsapda, és a Quimby, valamint a nagyerdei rendezvényre érkezik a holland jazz díva Caro Emerald, és a legenergikusabb brit zenekar az Enter Shikari is. A műfajában sokszínű és garantáltan igényes nyári élmény július 22-től kezdődik.

 

campus2015

 

A Víztorony Pódiumról:

 

A Víztorony Pódium a megújult Nagyerdei Víztoronyban kétségtelenül a Campus Fesztivál egyik legkülönlegesebb helyszíne lesz július 23-25. között. Színház, humor, zene, mozi, és egészen rendhagyó, műfajokon átívelő kooperációk is előfordulnak majd.


A csütörtöki napot 17 órakor a nevét egy székesfehérvári buszmegállótól kölcsönző Zombori zenekar nyitja. Friss folkzenéjük a táncházak energiájának, a progresszív elektronikának, és jazz hangzásvilágának keveréke, nem véletlenül kapta a folktronika jelzőt.
A világzenei kalandozás után Palya Bea kalauzolja el közönségét a nőiség ezer árnyalatának világába. Dalaira három ifjú költő/slammer, Kemény Zsófi, Horváth Kristóf Színészbob, és Simon Marci válaszol majd. Ahogy maga a művésznő fogalmaz: „Én is fogok új szövegeket írni, férfiast és nőiest, előkerül női lélek, férfitest. Vágyaimról énekelek kurvásat és szűziest.”


Mint minden nap, úgy csütörtökön is 20 órától a Dumaszínházé a terep, Kőhalmi Zoltán, Hajdu Balázs és Tóth Edu dolgozza meg a nevetőizmokat. A lendületet pedig viszik tovább a Világotjárt dallamok, a Csokonai Színház színészeinek tolmácsolásában érkeznek vígopera-keresztmetszetek, és rácáfolnak a tévhitre, miszerint az opera annyiból áll, hogy valakit leszúrnak és még tíz percig énekel.
Az este 23:30-tól egy izgalmas zenei utazással folytatódik. A Random Trip-koncertek keretében nem egy összeszokott, állandó formáció zenél együtt, hanem kiváló magyar underground zenészek, akik mind más műfajt képviselnek, és izgalmas improvizációk során összerakják, amijük van. Majd levezetésként 1 órától a Campus Mozi várja fesztivállátogatókat.


Július 24-én pénteken a Lóci Játszik héttagú formációja kezdi a bemelegítést történetmesélős szövegeikkel és egyedi zenei megoldásokkal színesített, akusztikus zenei alapokra épülő dalaikkal, 18:30-tól pedig Falusi Mariann önálló estje keretében meséli el, milyen is volt a XX. század, az évtizedek emblematikus magyar és külföldi dalaival, valamint a korszakhoz kapcsolódó érdekes történetekkel megfűszerezve. 20 órától a Dumaszínház képviselői, Dombóvári István, Janklovics Péter, Szobácsi Gergő veszik kezelésbe a rekeszizmokat, majd a Mystery Gang rockabilly triója idézi meg az ’50-es évek legjobb rock and roll bulijainak hamisítatlan hangulatát saját szerzeményekkel és nagy klasszikusokkal. A nyugodni nem vágyók 23:30-tól A Nyughatatlan alternatív country-jára rophatják tovább. A saját zenei világukat autentikus rockabilly elemekkel elegyítő formáció Johnny Cash legjobb dalait is elhozzák.


Július 25-én, szombaton a szokásos délután 5 órai kezdéskor ÉG (Éles Gina) és barátai veszik birtokba a Víztorony Pódiumot. Gina saját szövegeire írt dalai mellett a 20. század nagy költőinek több versét is megzenésítette. 18:30-tól a Parno Graszt világszerte ismert és elismert autentikus cigányzenéjéé a terep. 20 órától ezen a napon is a Dumaszínházé a főszerep, Aranyosi Péter és Bellus István szórakoztatja a Pódium közönségét. 21:45-től Für Anikó és Hrutka Róbert kelti életre a színésznő eddig megjelent két szólólemezének dalait, melyek egyedi, váratlan, kicsit fanyar hangulata egyértelműen magán viseli a szerzőpáros, Bereményi Géza és Hrutka Róbert kézjegyét, a Nőstény álom így sokkal több, mint női romantikus szenvelgés. 23:30-kor az összetéveszthetetlen hangú Fábián Juli és Zoohacker lépnek színpadra. A 2011-ben alakult elektroakusztikus formáció szerzőpárosának mindkét tagja más-más műfajból érkezett, találkozásuk eredménye pedig az a sajátos zenei világ, ami ötvözi a régi stílusokat a modern irányzatokkal, és az elektronikus hangszerelés teszi még inkább modernné és egyedivé dalaikat. 1 órától pedig még egy utolsó közös Campus mozizás várja lezárásként és mintegy búcsúként a fesztivál látogatóit.

 


Campus Fesztivál
2015. július 22-26.
Debrecen – Nagyerdő
campusfesztival.hu
facebook.com/campusfesztival

 

JEGYÁRAK:
BÉRLET - négy napra
július 14-ig: 14.990 Ft
július 15-től és a helyszínen: 15.990 Ft
NAPIJEGY
csütörtökre, péntekre és szombatra július 14-ig: 5.990 Ft
július 15-től és a helyszínen: 6.990 Ft
NAPIJEGY szerdára (nulladik napra) 2.990 Ft

 

 

süti beállítások módosítása