Tévedések vígjátéka - KERO-ék már készülnek

Már javában zajlanak a Tévedések vígjátéka című előadás próbái. A színdarab Kerényi Miklós Gábor rendezésében látható a Szegedi Szabadtéri Játékokon július 31-én és augusztus 1-jén.


Június közepén már megtartották a darab olvasópróbáját a Budapesti Operettszínházban. Az eseményen ott volt a Szegedi Városi Televízió stábja.

 

Molnár Piroska, Haumann Péter, Pálmai Anna, Adorjáni Bálint, Telekes Péter, Szabó Győző... - csak pár név a szegedi Dóm téren színre kerülő Tévedések vígjátéka szereplői közül. Shakespeare fergeteges humorú vígjátékát Kerényi Miklós Gábor álmodja a deszkákra, aki hosszú évekkel ezelőtt rendezett prózát utoljára.


Shakespeare komédiája lesz az idei Szegedi Szabadtéri Játékok második önálló bemutatója. A produkció több szempontból is kuriózum a Dóm téren. Régen mutattak már be prózát a fesztiválon, az angol mestertől pedig utoljára 13 éve játszottak drámát.

 

szesza 15

 

Az előadás látványvilágát Horgas Péter díszlet- és Füzér Anni jelmeztervezővel álmodta meg a rendező. Az előadás mozgástervező-koreográfusa Duda Éva, dramaturgja Lőrinczy Attila. A produkció során Nádasdy Ádám fordítását használják majd.

 

KERO korábban kifejtette: Shakespeare többek közt abban zseniális, hogy a közösségi, politikai és a személyes konfliktusokat kiválóan tudja ütköztetni egy sztorin belül. A történet Efezusban játszódik, abban a városban, amely igen feszült helyzetben áll Szirakúzával, ahonnan viszont a színre lépők egy része érkezik. Mindeközben a valószerűtlen eseményekben dúskáló darab a szereplők őrült reakcióit mutatja be, a személyiség megkettőződésének illetve elvesztésének félelmetes pillanatait. Nevetséges és egyben tragikomikus helyzetek jellemzik majd a Tévedések vígjátékát, vágyakban, felfedezésekben és meglepetésekben gazdagon.

 

 

süti beállítások módosítása