Ingyenes nyári képzés indul színészhallgatók számára

 

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem nyári képzést indít a magyar tannyelvű, egyetemi szintű oktatásban résztvevő színművész-szakos hallgatók számára.

 maros

 

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem felhívása:

 

A képzés célja különböző mesterségbeli technikák elsajátítása, szakmai eszmecsere és kapcsolatépítés. Magyar színházak működnek Európa számos országában, Szlovákiában, Ukrajnában, Romániában (több mint tíz) és Szerbiában is. ű

 

Sajnos, a magyar színházi szakmánk megosztottabb, mint bármikor. Mi, diákként, akik a jövő nemzedéke leszünk, és a sors különös játéka folytán Budapesten, Kaposváron, Kolozsváron, Újvidéken, Felvidéken, vagy éppen Marosvásárhelyen tanuljuk Major Tamás, Latinovits Zoltán vagy éppen Dajka Margit szakmáját, megengedhetjük magunknak, hogy ne ismerjük egymást? Célunk kapcsolatot teremteni a magyar színjátszás jövőbeli képviselői között. Keressük egymást, beszéljünk, játsszunk közösen. Marosvásárhelyen adottak a körülmények, hogy néhány napot a közös munka, gondolkodás és szórakozás égisze alatt töltsünk.

 

2015. július 25. és augusztus 1. között a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen megszervezésre kerülő képzésen a budapesti, kaposvári, kolozsvári és marosvásárhelyi egyetemek és színházak egy-egy jeles színművészét, vagy rendezőjét kértük fel arra, hogy kurzust tartson a projekt keretében.

 

Ugyanebben az időszakban, marosvásárhelyi és budapesti rendező-szakos hallgatókkal, a Másnak lenni fogalomkörét megcélzó műhelymunkában vesznek részt a képzésre jelentkező színész-szakos diákok.

 

A hallgatók számára a workshop ingyenes!

 

A képzésen résztvevő hallgatók szállását, étkeztetését, és utaztatását (bérelt busz) kedvezményesen biztosítjuk, ennek díja 20.000 Ft, amit a helyszínen, érkezéskor, kell befizetni. Szeretettel várunk minden rendező- és színészhallgatót!

 

A képzésre meghívott tanárok:

FORGÁCS PÉTER, Budapest

KINCSES ELEMÉR, Marosvásárhely

HATHÁZI ANDRÁS, Kolozsvár

KÖLLŐ CSONGOR, Kolozsvár

 

Jelentkezni 2015. július 23-án éjfélig az alábbi e-mail címen lehet: kistalalkozonk@gmail.com (a tárgymezőbe, kérünk, írjátok bele: Nyári képzés)

 

A jelentkezési lap innen letölthető.

 

 

 

süti beállítások módosítása