Tréninggel egybekötött színészmeghallgatást tart a Nyitott Kör

A Nyitott Kör színházi nevelési előadásaihoz színészeket keres.

 

A Nyitott Kör felhívása:

A színházi nevelési előadás (TIE – Theatre in Education) egy többnyire 3 óra időtartamú interaktív előadás, melyen egy osztály vesz részt. A színházi formában feldolgozott történet kapcsán egy kérdést, vagy témát vizsgálunk: az előadást játszó színész-drámatanárok és a diákok közösen játszanak, gondolkodnak. A diákok nem csak nézői az előadásnak, hanem jelenlétükkel, kérdéseikkel és gondolataikkal alakítják az eseményeket.

 

nyitott kor

 

Akiket keresünk:
- színpadi gyakorlattal rendelkeznek;
- improvizációra nyitottak;
- érdeklődnek a diákokkal való közös gondolkodás iránt (jártasság a drámapedagógiában nem elvárás, de előnyt jelenthet);
- a betöltendő szerepkörökből kifolyólag elsősorban 30 év alatti jelentkezőket várunk.

Amit ajánljunk:
- közreműködés társulatunk futó előadásaiban (http://nyitottkor.hu/szinhazi-nevelesi-eloadasok/);
- tiszteletdíj havi előadásszám alapján;
- drámapedagógiai képzés (nem akkreditált);
- részvétel a társulat belső képzésein – havi rendszerességű színházi- és drámapedagógiai tréningek; augusztus végén - szeptember elején dramaturgiai műhelymunka; januárban fizikai színházi műhelymunka.

A kiválasztás folyamata:
- 2015. augusztus 2-ig várjuk a jelentkezéseket, mellékelt önéletrajzzal és egy maximum 1000 karakteres, a színházi szakmai múltat bemutató szöveggel a jelentkezes@nyitottkor.hu e-mail címre; a tárgyba, kérjük, írjátok: „színész”.
- 2015. augusztus 14-én és 15-én kerül sor a színházi- és drámapedagógiai tréningre – az itt megélt közös tapasztalatok alapján választjuk ki leendő kollégáinkat. A tréningek várhatóan 9.00-15.00-ig tartanak majd. A részvétel mindkét napon szükséges!

 

 

süti beállítások módosítása