„Ha musical, akkor A nyomorultak a csúcs” - Bemutató a Dóm téren

Immár közel három hónapja próbálják A nyomorultak című szuperprodukciót, pedig a bemutató csak augusztus 14-én lesz a Dóm téren.

 

A Szegedi Szabadtéri Játékok és Madách Színház előadásának színrevitele elképesztő mennyiségű munkát kíván mindenkitől, viszont az alkotók szerint ezzel egyenes arányban áll az a lelkesedés, amivel a csapat belevetette magát a munkába.

 

nyomorultak 01

 

Szirtes Tamás, a produkció rendezője így nyilatkozott: „Mindannyian művészi pályánk egyik legizgalmasabb szakaszát éljük át a próbák során, és alig várjuk, hogy azt a katarzist, amit mi a művel foglalkozva nem egyszer tapasztaltunk, megoszthassuk a nagyszerű szegedi közönséggel.” A Javert-t alakító Debreczeny Csaba Christ alakította a Miss Saigonban a Dóm téren, a Jean Valjeant játszó Zöld Csaba viszont még sosem szerepelt a Szegedi Szabadtérin Játékok színpadán, így hatványozott izgalommal készül a bemutatóra.

 

Az Örkény Színházban prózai szerepekben látható Debreczeny Csaba nem először játszik musicalben. „Az, hogy Javert-t eljátszhatom A nyomorultakban, számomra ajándék a sorstól. A lényemhez, fizimiskámhoz, habitusomhoz nagyon illik ez a karakter, ez a gondolkodó, jogfundamentalista, nagyon szilárd és kőkemény jellem” – nyilatkozott a feladatról.

 

 

„Ha valaki színészként a musicalek felé fordul, szerintem is egyértelműen a csúcs A nyomorultak és Jean Valjean szerepe" – mondja Zöld Csaba. "Zeneileg és színészileg is nagy kihívás, és egyiket sem lehet könnyelműen venni” - fogalmazott. Szerinte azért is lesz különleges ez az előadás, mert az új rendezői koncepció szerint a színészek kihasználják a zene lehetőségeit a gesztusokra, mozdulatokra, együtt élnek a zenekarral. Nagyon várja már a bemutatkozást, hiszen az újszegedi színpadon ugyan már játszott, de a Dóm téren most állhat először közönség elé, ráadásul -ahogy ő mondja- álomszerepben...

 

A próbákról képekben:

  

nyomorultak 03

1.

 

 nyomorultak 02

2.

 

nyomorultak 04

3.

 

nyomorultak 07

4.

 

nyomorultak 08

5.

 

nyomorultak 09

6.

 

nyomorultak 10

7.

 

nyomorultak 11

8.

 

nyomorultak 12

9.

 

nyomorultak 13

10.

 

nyomorultak 14

11.

 

nyomorultak 15

12.

 

nyomorultak 16

13.

 

nyomorultak 17

14.

 

nyomorultak 19

15.

 

nyomorultak 20

 16.

 

nyomorultak 2117. 

 

A nyomorultak augusztus 14-én, 15-én, 16-án, 19-én, 20-án és 21-én látható a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Debreczeny Csaba és Zöld Csaba mellett főbb szerepekben láthatjuk többek közt Tóth Attilát, Vikidál Gyulát, Vágó Bernadettet, Sáfár Mónikát és Nagy Sándort.

 

Forrás, fotók: szegediszabadteri.hu

 

 

süti beállítások módosítása