Petőfi-emléknap az Arénában - Zenés oratóriumot is bemutatnak

Július 17-én koncertekkel vár a Petőfi-emléknap a Papp László Sportarénában, ahol mások mellett Szabó P. Szilveszter, Janicsák Veca és Mészáros Árpád Zsolt is fellép.

 

A szervezők ajánlója:

 

Neves hazai zenészek elvállalták, hogy írnak egy oratóriumot a Szibériában megtalált Petőfi-csontok újratemetésének alkalmából (az MTA szerint semmi nem bizonyítja a Petőfi-csontok eredetiségét - a szerk.). Az eseményt szervező Megamorv-Petőfi Bizottság Díjmentes belépést biztosít a három felvonásosra tervezett előadásra, amely Petőfi Sándor életét követi végig, a költő verseivel színesítve.

 

Bár a produkció megtekintése ingyenes, a Papp László Budapest Sportaréna területére kizárólag érvényes jeggyel lehetséges a belépés. Jegyeket előzetesen nem, csak július 17-én a programot megelőzően lehet átvenni érkezési sorrendben az Aréna előtti teraszterületen található TicketA jegypénztárában, kapacitás függvényében.

 

petofi02

 

Íme a program:

 

11:00 "Petőfi visszatér" táncjáték - a Forgatós Táncegyüttes (Makó) előadása a Papp László Budapest Sportaréna előtt

13:00 "A költő visszatér" részletek a rockoperából - a Kormorán együttes koncertje - Papp László Sportaréna

13:30 Berkes Gábor - Pálvölgyi Géza "Újra itthon - hazatértem" oratórium bemutató koncert. Előadók: Keresztes Ildikó, Janicsák Veca, Berkes Gábor, Pálvölgyi Gábor, Miller Zoltán, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó P. Szilveszter, Zöld Csaba valamint felkért hazai rockzenészek és szimfonikus zenekar

15:45 Morvai Ferenc, a MEGAMORV-Petőfi Bizottság egyesület elnőkének búcsúztató beszéde.
17:00 Békés tiszteletadás, a kegyelet leróvása egy szál virággal Petőfi Sándor sírjánál a Fiumei úti sírkertben.

 

Forrás: www.megamorv-petofibizottsag.hu

 

süti beállítások módosítása