TörzsKávéHáz a 25. évhez - Völgytörténeti meeting point Kapolcson

A Mártapista udvarnak elnevezett porta területén – a fesztivál minden napján - kora délutántól estig találkozhat az idő- és ideutazó érdeklődő a Művészetek Völgyét alapító, alakító és meghatározó személyiségeivel. 

 

Az első nap Márta István fesztiváligazgató látja vendégül a „testvérfesztiválok” vezetőit: Bérces Lászlót (Ördögkatlan), Hartyándy Jenőt (Médiawave) és Sülyi Pétert (Hétrétország-Virágzás Napja /Őrség).


A további napokon – az idén 25 éves fesztivál völgytörténeti dokumentumai, filmanyagai, kiadványai, „fosszíliái” mellett - nem csak a múltról, hanem a fesztivál jelenéről és jövőjéről is szó esik majd.

 

volgy 25


Több, mint 100 „völgytanú” jelenik meg az előreláthatóan feszengésmentes, baráti, tematikus eseményeken. Többek között részt vesz Hobo, Palya Bea, a Kaláka, Sipos Mihály, Sebő Ferenc, Jordán Tamás, Schilling Árpád, Dés András, Sebestyén Márta, Török Ádám, Csiszár Imre, Nemcsák Károly.

 

A fesztivál különböző korszakaiban aktív szerepet játszó film- és dokumentum készítők, újságírók, televíziós szerkesztők is jelen lesznek. Sólyom András, Gödrös Frigyes, Pesty László mellett Ráday Mihály, Váradi Júlia, Karácsony Ágnes, Érdi Sándor, Muray Gábor is megszólal majd.


A volt és jelenlegi polgármesterek, helyi lakosok mellett a völgy-civilszervezetek képviselői jelen lesznek. Völgy(magyar)kártya, QR kódos szalmabálák, völgytörténeti játékok és túrák segítik majd eligazodni a látogatókat a völgytörténelem izgalmas bugyraiban.

 

 Völgy(magyar)kártya részletek:

volgy 2volgy 1volgy 3

 

Az udvarban bemutatkozik a kirobbanó sikerű Nagy Káli Könyv alkotócsapata is. Szurdi Éva Kapolcsi Fazekasműhelyében és Galériájában korongozhatnak és festhetnek, Krizsán Edit nemzetközi sakknagymesterrel pedig völgy-szimultánozhatnak az arra kószálók. Az - immár maga is - (völgygasztro)alakító Katlan Tóni gondoskodik a kávékról, alkoholos és mentes üdítőkról.

 

A fesztivál tíz napja alatt, július 24. és augusztus 2. között több ezer rendezvény várja a látogatókat, és a Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden rendezett programok a hagyományok megtartása mellett újdonságokat is ígérnek. Saját udvart indít a magyar dzsessz és klasszikus zene fiatal muzsikusaiból alakult Modern Art Orchestra, ahol napközben zenés játékokkal várják a legkisebbeket, esténként pedig a dzsessz és a klasszikus zene határait feszegető koncertélményben lehet része a hallgatóságnak. Újra lesznek koncertek Taliándörögdön a Klastrom Színpadon, ahol a Fonó Budai Zeneház kap helyet a rendezvény első öt napán. Itt zenél majd Lajkó Félix, Szalóki Ági, és itt mutatja be legújabb lemezét Palya Bea is. 

 

 

 

süti beállítások módosítása