Palotaséták a Szabadtéri előadásai előtt

 

A REÖK egyik legnépszerűbb programsorozata a palotaséta, melyen a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek Szeged legszebb szecessziós épületének részleteivel és titkaival. A Szegedi Szabadtéri Játékok alkalmából most a megszokott időpontokon kívül is jelentkezik a program.


A szombati Dóm téri előadások előtt, 18 órától is várja az érdeklődőket Csikós Ildikó, a Beyond Budapest Sightseeing munkatársa, hogy Magyar Ede építész életéről és pályájának nagyszabású munkájáról áruljon el izgalmas részleteket.

 

A szombati palotasétákra a belépő 500 Ft, érdemes elővételben megvásárolni a jegyeket.

 

reok

 

“A házfalak mesélnek nekünk, ha figyelmesen vizsgáljuk őket. A palotasétán az ország egyik legszebb szecessziós palotáját járjuk be. Megismerjük Magyar Edét, az épület tragikus sorsú, zseniális tervezőjét. Megcsodáljuk a liliomos lépcsőt és a pompás zöld szalont. A séta során választ kaphatunk arra is: Miként válhat cégérré egy egész épület? Miért vastagabbak a sarokfordulónál található oszlopok? Mit keres a párkányon egy fekete sas? Miket tüntettek el a Reök-család szemérmes hölgytagjai a homlokzatról? Hol volt az épületet megálmodó zseniális építész Magyar Ede építészirodája?” - ajánjla a sétát Csikós Ildikó.

 

Forrás: szegediszabadteri.hu

 

 

süti beállítások módosítása