Tour D'Opera - Művészek várnak a Tisza-tavi kerékpártúrán

11 helyszínen ugyanennyi minikoncertet vonultat fel a Tiszafüredről induló Tour D'Opera Tisza-tavi kulturális kerékpártúrára, amelyre több száz résztvevőt várnak - közölte az egyedülálló projekt ötletgazdája, a Tisza-tavi Fesztivál Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója egy sajtópikniken Szolnokon.

Debreczeni Ildikó elmondta, hogy a július 25-re szervezett, 67 kilométeres kerékpártúra célja összekapcsolni az egészséges életmódot a kultúrával, természeti környezetben, zenei betétekkel, pihenőkkel megszakítva minőségi szórakozást nyújtani az operarajongóknak. Minden egyes megállónál más-más művész kalauzolja majd el a résztvevőket az opera, a táncművészet, a kamarazene világába a gazdag növény- és állatvilággal rendelkező Tisza-tónál - tette hozzá.

 

Tiszafüreden például Balázs Anita és Balázsné Tóth Hajnalka csellóművészek lépnek fel, Poroszlón Széchenyi Krisztián és Karádi Zsolt táncművészek adnak műsort. Dinnyésháton Kovács Eszter operaénekes köszönti a résztvevőket, archív felvételei közben Bánhidi Petra táncművész performanszát láthatják a majd résztvevők. 

 

A Kiskörei Szakaszmérnökségnél a szolnoki Mozdulat Táncműhely táncosai lépnek fel, valamint Pogány Gábor Benő szobrászművész kiállítása lesz látható. Az abádszalóki református templomban Erdélyi Erzsébet, Turi Melinda és Somogyi Anita minikoncertjét hallhatják majd a túra résztvevői.

 

Tiszaderzsen a Tavirózsa Népdalkör, Tiszaszőlősön Bánhidi Petra táncművész tánckara lép fel, a tiszafüredi Kormorán Kikötőnél a Jazzaction a cappella kórus ad koncertet, amely az idei lipcsei nemzetközi a cappella verseny nagydíját és közönségdíját is elhozta. 

 

Az esemény fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a térség országgyűlési képviselője, háziasszonya Radó Denise Jászai Mari-díjas színésznő, rendező.

 

tourDOpera

 

 

 

Gyülekező: 9:30 – Tiszafüred, Kerékpáros pihenő
Megnyitó: 10:00
Indulás: 10:20-10:30

Részvételi díj 3500 Ft/fő, mely induláskor fizetendő a helyszínen.
Az ár tartalmazza a műsorokat, egy Tour D’ Opera pólót, a csodálatos
Tisza-tó madárvilágát,
természeti adottságait és egy remek hangulatú bringázást.

A részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni pólómérettel együtt a
tourdopera@jelmezart.com címen lehet
legkésőbb július 15-ig.
A Tisza-tó partján fekvő települések lakosai, lakcímkártya felmutatásával
ingyen részt vehetnek a rendezvényen.

További információk a tourdopera@jelmezart.com email címen és a 06 70/638 30
40-es telefonszámon!

 

 

süti beállítások módosítása