Végtelen Európa - Tánc a Barlangszínházban

Demcsák Ottó - Mikó F. László Végtelen Európa című táncművét tűzi műsorára a fertőrákosi barlangszínház augusztus 19-én.

 

A Soproni Petőfi Színház ajánlója:

 

A Sopron Balett előadása tavaly készült a Páneurópai Piknik 25. évfordulója alkalmából. A szereplőgárda megváltozott: új csapattal, soproni fiatalokkal és vendégművészekkel kiegészülve látható a produkció.

 

Az előadás - amely a Sopron Balett megalakulását is jelentette - nem hagyományos táncmű, hanem sokkal inkább egy összművészeti alkotás, melyben a tánc-videó-zene-fényfestés és más művészeti ágak találkozása, együttes jelenléte, egy összetett vizuális és esztétikai produkcióban testesül meg. A munkában nagy szerepet vállalt Bordos László Zsolt fényfestő és Mikó F. László képzőművész.

 

vegtelen

 

Demcsák Ottó rendező-koreográfus, a Sopron Balett vezetője elmondta: átformálódott csapattal, kimondottan a barlangszínházi játszóhelyre készül most a felújított előadás.


Új tagként érkezik a társulatba a Szegedi Nemzeti Színházból Bolla Bence, a Táncművészeti Főiskoláról Poór Enikő, aki soproni születésű, csakúgy, mint a produkcióban bemutatkozó fiatal Horváth Renáta. Az ExperiDance egykori táncosa, aki már jó ideje szabadúszó Domány Réka is csatlakozik a csapathoz. Vendégként látható a táncműben a Győri Balettból Alekszej Dolbilov, a Kecskemét City Balettből Szóka Roland és a Győri Nemzeti Színházból Katona Imre. Egy külföldet, Csehországot és Portugáliát is bejárt táncos, Rovó Péter is színpadra lép majd.


A rendező-koreográfus nagyon elégedett új csapatatának szakmai tudásával és a munkához való hozzáállásukkal. Igazi, jó szellemű alkotói légkörben dolgoznak együtt a Sopron Balett alaptagjaival. Demcsák Ottó azt is örömmel közölte, hogy az önkormányzat áldozatos segítségével augusztus elejére elkészül a balett termük, így végre megfelelő körülmények között dolgozhatnak.

 

- Felvettek bennünket a Magyar Táncművészek Szövetségébe, bekerültünk a táncélet vérkeringésébe. Legutóbb a győri országos táncfesztiválon A szép Cerceruska előadásunkért közönségdíjat szavaztak meg számunkra. Úgy tapasztalom, hogy Sopronban a nézők szeretnek bennünket, érdeklődnek irántunk, kíváncsiak ránk és drukkolnak nekünk. Amikor elkezdtük a munkát, tízéves távlatban gondolkodtunk. Ebből öt esztendő az alapok lerakásáról és egy alkotóműhely kialakításáról szól. Ehhez elhivatott, alázatos, magas szakmai tudással rendelkező táncosokat keresünk mindig. A visszajelzések alapján megerősítést nyertünk, hogy jó irányba indultunk el. Célunk az is, hogy stabil, erős anyagi hátteret biztosítsunk a Sopron Balettnek és olyan támogatókat, mecénásokat nyerjünk meg magunknak, akiknek segítségével tovább tudjuk szolgálni Sopront és az itt élőket - mondta Demcsák Ottó.

 

 

Forrás, fotó: Soproni Petőfi Színház 

 

 

süti beállítások módosítása