11 milliót adományoztak a zalaegerszegi színházért és kórházért

 

Minden korábbi látogatottsági és bevételi rekordot megdöntve, több mint 11 millió forint gyűlt össze vasárnap Zalaegerszegen, a megyei kórházat és a Hevesi Sándor Színházat támogató jótékonysági napon - tájékoztatta a zalaegerszegi városháza hétfőn az MTI-t.

    

Az idén 14. alkalommal, a zalaegerszegi AquaCity Vízicsúszda- és Élményparkban megrendezett jótékonysági nap szinte minden tekintetben felülírta az előző évek rekordjait. Soha ennyi csapat nem vett részt a főzőversenyen, soha ennyi fürdővendég nem érkezett az AquaCitybe, és ennek megfelelően soha ekkora bevétel nem gyűlt korábban össze az önkormányzati szervezésű rendezvényen.


egerszeg

    

A vasárnapi program idén kettős célt szolgált. A bevételből a Zala Megyei Kórház genetikai laboratóriumának eszközbeszerzését támogatják, így egy új mikroszkóppal és a kromoszómaanalizáló program frissítésével korszerűbb ellátást biztosíthatnak a magzati fejlődési rendellenességek kiszűrésében és a fejlődési rendellenességekkel született gyermekek betegségének hátterében lévő genetikai okok tisztázásában. A bevétel másik része a Hevesi Sándor Színház előterének felújításához nyújt segítséget, hogy a színházkedvelő közönség méltó fogadótérbe érkezhessen.
    

A csaknem 11,4 milliós bevétel ezúttal is három részből tevődött össze: a főzőverseny ételeinek eladása mellett a vállalkozók, cégek felajánlásaiból, illetve a belépők árából. Idén eddig 33 cég ajánlott fel összesen csaknem 2,3 millió forintot, a 49 főzőcsapat több mint 1,7 millió forintot gyűjtött az eladásokból, a vasárnapi fürdővendégek pedig közel 7,4 millió forintot hagytak a pénztárban a belépőkért.

 

Forrás: MTI, Színház.hu

 

süti beállítások módosítása