Az Armel Opera Festival először költözik a Szigetre

Az Armel Opera Festival idén először vesz részt a Szigeten egy egyedülálló programsorozattal.

 

Augusztus 12- 16 között minden nap este 7-től találkozhat a közönség az Armel Opera Festival interaktív produkcióival a Fidelio Színpadon.

 

szigetarmel

 

MI lesz a program?

 

19:00 Opera Sitcom - Az ARMEL produkciójában a Zeneakadémia hallgatói, Almási Tóth András rendezésében rövid operajeleneteket adnak elő. A napról-napra fiatal operaénekesek tolmácsolásában, eredeti zenével és a legkevésbé sem megszokott szövegekkel bemutatott független epizódok egyetlen sorozattá állnak össze, összefüggenek, de külön-külön is élvezhetők. 

 

19:45 Közös zenei improvizáció Eötvös Péter: Triangel - című műve alapján. A kortárs zene egyik legnagyobb alkotójának ütőhangszeres minidarabja igazi különlegesség, olyan interaktív improvizáció, mely lehetőséget nyújt a közönség bekapcsolódására is.

 

20:15 Conduct me! – Legyél te is karmester! Az elszánt fesztiválozók pár perces karmesteri gyorstalpalót követően lehetőséget kapnak ismert operadallamok vezénylésére az ARMEL zenekarának élén, Vajda Gergely művészeti vezető segítségével.

 

A Sziget Fesztivál utolsó napján ARTE KÖZÖNSÉGDÍJ átadás és DALPREMIER!

 

Az Armel Opera Festival minden produkcióját évek óta élőben közvetíti Európa egyik legkiemelkedőbb kulturális webcsatornája, az ARTE Concert.  A Sziget Fesztivál utolsó napján, augusztus 16-án, 19 órakor kerül átadásra az ARTE Közönségdíj, amelyet a 2015-ös Armel Opera Festival közönség által legjobbnak ítélt produkciója kap majd meg.

A 2015-ös versenyprodukciók itt láthatóak: http://concert.arte.tv/fr/search/site/armel

A közönség szavazás ugyanitt augusztus 9-én lezárult.

 

A díjátadás után dalpremiert tartanak. Az Armel Opera Festival hivatalos dala ekkor csendül majd fel először a nagyközönség előtt. A dalt a népszerű fiatal énekesnő, Hien komponálta.

 

 

 

 

További információ:

Ámon Betti

+36 20 9829-867

amonbetti@gmail.com

 

süti beállítások módosítása