Hiroaki Umeda és Gai Behar a Sziget vendége

Augusztus 16-án (vasárnap) 23 órától Hiroaki Umeda: Adapting for Distortion, majd Sharon Eyal és Gai Behar Sara című koreográfiája látható a Sziget fesztivál Színház és Tánc Sátrában.

 

adapting for distortion

 

Hiroaki Umeda koreográfusként és multidiszciplináris művészként is az egyik vezető alakja a japán avantgárd mozgalomnak. Mióta megalakította S20 nevű társulatát, körbejárta a világot egyedülálló darabjaival és egyértelműen kivívta a szakma és a közönség elismerését. Munkái a legmagasabb művészi megoldásokat egyesítik, mindehhez pedig nagyon fejlett digitális hátteret használ, amely nem csak a fizikai elemeket jeleníti meg mint a tánc, hanem olyan optikai, érzéki és mindenek előtt a téridőkön túl ívelő részeit a koreográfiának.


Adapting for Distortion című előadásában a legfontosabb kérdés az, hogy az emberi szem az igazi valóságot érzékeli-e, vagy inkább minden, amit látunk, csupán egyszerű illúzió. Az emberi vizualitás pontosságát komoly kihívás elé állítja.

 

 

Sharon Eyal és Gai Behar hagyatéka a mozdulatok már szinte lexikális szintű tudása, amely nem hasonlítható egyetlen másik művész munkásságához sem. Ez az ő saját nyelvük, tele szenvedéllyel illetve bámulatos finomsággal. A táncosok különböző kultúrákat jelenítenek meg mozdulataik által, mindezzel megidézve egy világot, amit képzeletük és emlékeik segítségével tárnak fel előttünk.
Sara olyan mint egy gyöngyszem, egy antik kincses doboz ami újszerűnek hat. A dobozt nem lehet kinyitni, bűbája lassan elveszik. Sara minimalista, gyengéd, érző és érzékeny, makacs és régimódi egyazon időben. Elhagyja ezt a világot, miképpen egy felhő is szétbomlik, ellenben keresi az utat szerelemhez. A SARA című előadásban közreműködik: Rebecca Hytung, Doug Letheren, Leo Lerus, Gon Biran, Keren Lurie Pardes, Dominic Santia.

 

 sara

 

 

Hiroaki Umeda és Sharon Eyal & Hiroaki Umeda

a Színház és Tánc Sátorban
2015. augusztus 16. 23:00 óra Sziget fesztivál

 

 

Forrás: tancelet.hu

 

 

süti beállítások módosítása