Megkezdődött az első Berettyó Nemzetközi Néptánc Fesztivál

Lengyel, török, görög és litván tánccsoportok is érkeztek az I. Berettyó Nemzetközi Néptánc Fesztiválra, amely kedden vette kezdetét Berettyóújfaluban.

A házigazda Bajnóca Néptánc Egyesület meghívására négy külföldi tánccsoport érkezett azzal a céllal, hogy népszerűsítsék saját nemzetük táncait, erősítsék a nemzetek közötti együttműködést, ápolják saját nemzetük hagyományait - hangzott el a rendezvényt ismertető sajtótájékoztatóján a Bihari Múzeum és Sinka István Városi Könyvtár olvasótermében.

 

mtf neptanc meszaroscsaba

Fotó: Mészáros Csaba

 

A 149 külföldi és a 90 bajnócás táncos fellép a Szent István naphoz kapcsolódó ünnepségen is a Hajdú-Bihar megyei városban. Kedd este a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban lépnek fel a csoportok, majd szerda délelőtt a Bihar Termálligetben, délután utcai felvonuláson mutatkoznak be. Kora este érkeznek a Szent István térre, ahol bemutatják tánctudásukat. Műsorukat zsűri értékeli, amelynek elnöke Bakk Istvánné, aki a néptáncmozgalmat elindította Berettyóújfaluban. Az augusztus 19-i estét nemzetközi táncház, valamint Pál István Szalonna és Bandája koncertje zárja.


Augusztus 20-án a csoportok bemutatkoznak a 46. Debreceni Virágkarneválon is. A török csoport végig kíséri a virágkocsikat, míg a lengyel, litván és görög csoport a Nagyerdei Stadionban lép fel - mondta el Turzó Renáta, a Bajnóca Néptánc Egyesület elnöke.

 

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása