Híres kurtizánt alakít Kovács Patrícia - Montrealban debütál a Félvilág

A 39. Montreal World filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozik be Szász Attila Félvilág című filmje, amelynek világpremierjét szeptember 6-án tartják a kanadai mustrán.

    

Észak-Amerika egyetlen A-kategóriás filmfesztiválja augusztus 27-én kezdődik és a szeptember 7-i díjátadó ceremóniával ér véget. A Félvilág világpremierjére a fesztivál utolsó vasárnapján, szeptember 6-án kerül sor, ekkor a tervek szerint Szász Attila rendező és a főszereplők képviselik a filmet - közölte az MTI-vel kedden az MTVA sajtóosztálya.

 

felvilag

    

A Félvilág az 1914-ben meggyilkolt hírhedt-híres kurtizán, Mágnás Elza utolsó napjait meséli el. A főbb szerepekben Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura és Kulka János látható, a forgatókönyvet Köbli Norbert írta.
    

Szász Attila és Köbli Norbert előző közös munkája, A berni követ tavaly szintén Montreálban mutatkozott be a nemzetközi közönség előtt és megnyerte az elsőfilmes verseny Bronz Zenit díját. 
    

A Félvilág már a fesztivál fő versenyprogramjába kapott meghívást, ahol tizennégy éve nem szerepelt magyar film, amikor Sopsits Árpád Torzók című filmje megnyerte a fesztivál fődíját. Idén 26 film verseng ebben a kategóriában.


felvilag2   

A Montreal World filmfesztivál a világ tizenöt A-kategóriás fesztiváljának egyike, ebben az évben 86 ország 465 alkotását tűzi műsorára, a versenyszekciókban 36 világpremier lesz látható.
    

A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának támogatásával készült Félvilág várhatóan ősszel vagy télen kerül a magyar közönség elé - áll a közleményben.

 

süti beállítások módosítása