Hétfőn kezdődik a károk felmérése az Örkényben - Nincs veszélyben az évadkezdés

A hétfői vihar elöntötte az Örkény Színház díszlet-, kellék- és jelmezraktárát. Az évadkezdés nincs veszélyben, a szombati Örkény Kertet is megtartják.

 

Az Örkény Színház közleménye:


"A Madách tér 6-os és 7-es számú házak pincéit, így a mi díszlet-, kellék- és jelmezraktárunkat is elöntötte a víz. Több díszletünk állt a hol méteres, hol csak fél méteres vízben, víz alá kerültek színpadi alapszőnyegeink, függönyeik, és jelmeztárunk "alsó fele'", a kb 100 méternyi, vállmagasságban lévő sztendereken tárolt több száz ruhadarab átázott. A játszó ruhákat nem érte kár. Eláztak és leálltak a színpadi teherliftek, az aknák is megteltek a zöldesbarna, szennyvízzel keveredett esővízzel. 

 

orkeny


A hírre kedden reggel minden érintett tárban dolgozó kolléga megszakította szabadságát, besietett a színházba, és elkezdődött a mentés: szivattyúk, gumicsizmák, maszkok, gumikesztyűk - díszletek fel a színpadra száradni, ruhák át az Asbóth utcai stúdióterembe.
Színészeink közül is többen jöttek segíteni, más műszaki tárak dolgozói is itt voltak, akinek nem jutott gumicsizma, az kávét főzött a többieknek. Ezzel két nap alatt végeztünk, egy konténer holmit azonnal ki kellett dobni, máris penészedtek. 


Jelenleg száradunk: a károk felmérése hétfőn kezdődhet. Bízunk benne, hogy az évad kezdése nincs veszélyben: mire a díszletek színpadra kerülnek, remélhetően kijavíthatóak. Nem mi jártunk a legrosszabbul, de ez nem vigasz, sőt. 


Az augusztus 29-i Örkény Kertet megtartjuk: ha esik, igyekszünk a programokat bevinni a színházba. De ezt szeretnénk megúszni..."

 

 

A hétfői viharban súlyos károkat szenvedett a Katona József Színház Kamrája is, valamint a Centrál Színház épületében is keletkeztek károk. Az Örkényben várhatóan hétfőn kezdődik meg a károk felmérése.

 

Forrás:  Örkény Színház, vs.hu

 

süti beállítások módosítása