Sikerrel zárult a győri operagála

A Voices 2015! elnevezésű győri operagálán az Operalia nemzetközi énekverseny díjazottjai léptek fel. A gála közönségét az énekverseny elindítója, Plácido Domingo videóüzenetben köszöntötte.

 

A győri Széchenyi téren szombat este megrendezett koncert előtt nem sokkal küldte el a világhírű énekes videóüzenetét, amelyben köszöntötte a közönséget és bemutatta az esten fellépő, az Operalián díjazott, nemzetközileg már ismert fiatal énekeseket.

 

voices-of-2015


A csaknem nyolcezer néző előtt megrendezett esten fellépett a spanyol szopráncsillag, Sabina Puértolas, az idei Operalián díjazott Edward Parks és napjaink egyik legkedveltebb tenoristája, Stefan Pop. A fiatal operasztárok többek között a New York-i Metropolitan, a londoni Covent Garden, a milánói Scala produkcióiban aratnak sikereket.


Az est vendége volt még Lázin Beatrix, a Győri Nemzeti Színház magánénekese. A koncert állandó közreműködőjét, a Győri Filharmonikus Zenekart a neves amerikai karmester, Plácido Domingo állandó munkatársa, Israel Gursky dirigálta.


Győrben már harmadik alkalommal rendezték meg az Operalia díjazottjait is bemutató gálát.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása